Glavne nagrade nakon olimpijade ostaju u Nevesinju

Tradicionalnim konjskim trkama na Bratačkom lugu kod Nevesinja danas je završena 146. Nevesinjska olimpijada.

Republika Srpska 15.08.2021 | 20:14
Glavne nagrade nakon olimpijade ostaju u Nevesinju

Nakon 48 održanih disciplina i više priređenih kulturnih i turističkih sadržaja spuštena je olimpijska zastava na ovogodišnjem saboru tradicije i viteštva.

U tri galoperske trke koje su privukle najviše pažnje učestvovalo je 25 grla. Glavne nagrada ostaju u Nevesinju pošto su u trci punokrvnih konja najviše stepenice pobjedničkog postolja pripale domaćim odgajivačima.

Nagradu od 4.000 КM zaslužilo je grlo Atom Mirka Teletine iz Nevesinja, a nagradu od 2.500 КM osvojio je Duško Đurasović čije je grlo Fast Ender drugo prošlo kroz cilj. Na trećoj stepenici pobjedničkog postolja Nevesinjcima se pridružila porodica Okičić iz Sanskog Mosta.

U trci arapskih konja najbrže je bilo grlo Numan Marka Ostojića sa Žabljaka, ispred Кadifa Mirka Teletine iz Nevesinja i Lenkorana Dražena Dunđera iz Bileće.

Mala trka bosansko-brdskih konja i mješanaca donijela je radost odgajivačima sa Žabljaka pošto su osvojili sve tri nagrade. Prvi je bio Bambi Žarka Ostojića, drugi Gazal Davida Jankovića, a treća kroz cilj je prošla Šajka Miloša Ostojića.

Atraktivna disciplina potezanje konopa donijela je radost Nevesinjcima. Odbranili su tron i u uzbudljivom finalu savladali komšije iz Gacka.

(radionevesinje.com)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Borac

16.08.2021 09:07

Koju ste nagradu dali pijanoj zori?

ODGOVORITE