Шаровић против политике срљања: Позива на дијалог  

Предсједник СДС Мирко Шаровић каже да смо свједоци подваљивања и шпекулација...Поручује да из те магле морамо да изађемо што прије и у том смислу, каже Шаровић, неопходно је што прије да отворимо неку врсту дијалога. СДС је против срљања и политике која не види свој крајњи циљ и не дефинише разумне потезе, рекао је Шаровић. 

Република Српска 13.08.2021 | 09:49
Шаровић против политике срљања: Позива на дијалог  

Мирко Шаровић, предсједник СДС, каже да СДС остаје код заједничког одговора парламентарних странака из Републике Српске на наметнуту Инцкову одлуку све док се тога држе други партнери, односно парламентарне странке које су потписнице тог договора, без обзира на унутрашња неслагања и разлике по многим питањима између власти и позиције у Републици Српској.

Он поручује да је СДС критиковао власт жестоко и до доношења Инцкове одлуке.

- Критиковаћемо их и даље сигурно. Упозоравали смо их на политику коју воде прије доношења Инцкове одлуке. На политику која провоцира и на неки начин васкрсава нову тзв. Ешдаун еру у БиХ, што је дугорочно гледано погубно по БиХ али и по интересе Републике Српске - истиче Шаровић.  

Даље каже да је без обзира на то у име заједничке одговорности СДС спреман подржати свако питање које је од општег интереса као што је и ово питање.

Предсједник СДС истиче да је интерес Републике Српске изнад страначких  борби и неслагања, али то се односи практично само на овај случај.

-  Ми смо различити, водимо различите политике, власт смо и  опозиција и логично је да ћемо тако дијеловати и даље. Гдје ћемо сарађивати и гдје ћемо се надметати и разликовати у многоме зависи у ком правцу ће ићи даљи развој догађаја у БиХ, а  који се закомпликовао и ушао у једну фазу кризе након Инцкове одлуке. СДС је против срљања и политике која не види свој крајњи циљ и не дефинише разумне потезе који ће довести до тог циља. Наравно то није лако, посебно у овом деликатном случају али требамо тежити томе. За овакве политике коју изједначава са рјечју одговорност, СДС ће увијек бити партнер - истиче Шаровић.

Он каже да смо свједоци различитих информација од одговорних људи, подваљивања, шпекулација и то је та једна врста посебног специјалног рата.

- Требамо се некако клонити од тога, али је можда најважније да ми морамо тежити што прије питањима која ће нас водити према рјешењима. Овако мислим да се све свело на оптуживање са једне, друге, треће стране и то компликује даље ситуацију у БиХ. Не видим ништа друго на видику. Све друго је у једној тоталној магли. Из те магле ми морамо да изиђемо што прије и у том смислу , неопходно је што прије да отворимо неку врсту дијалога. То је можда сада а тако неки и мисле незамисливо, али мислим да ће лагано доћи вријеме и за тако нешто - поручио је Шаровић.

(БН)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Нено

13.08.2021 08:02

Браво Шаровићу за заједништво. Само заједно можемо нешто учинити. Твоја странка је друга у Српској и потребна нам је. А оно прије Инцка - не слажем се. 30 година раде против Срба. Није изазивање ако подигнемо глас и кажемо доста је. Нећемо више по вашем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро

13.08.2021 08:06

Браво Нено. Слажем се с тобом! Само заједно!

Name

ПОЛИТИКА СТРАНАКА

13.08.2021 08:37

СРПСКА РЕПУБЛИКА ЈЕ МЕСТО САБОРНОСТИ КАО ОЛТАР У ЦРКВИ...ТО ВАЗИ ЗА СВЕ...мисљења предлози суцељавања...то је здрава политицка утакмица то и треба да се негује...много глава је у ствари много висе памети...

Name

ЖИКА Ж

13.08.2021 10:20

Миле појео си чоколаду, а омот си понудио опозицији, неће да може. Миле вратићеш чоколаду и одговарати што су дјеца плакала и била нервозна.

Name

Маринко

13.08.2021 08:10

Једини нормалан и паметан политичар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нено

13.08.2021 08:18

Само да настави да вуче правилне потезе! 4С! Само слога србе спасава!

Name

тако је.

13.08.2021 08:43

србија, изржите браћо. не могу вам ништа. ми ћемо вас помоћи

Name

Јово

13.08.2021 08:30

У овој ситуацији Шаровић показује зрелост правог политичара. Нешто су се ућутали Бореновић, Иванић и Станивуковић. Они знају зашто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

13.08.2021 09:41

Паметни требали би мозда извлацити Додика.Сам пао сам се ударио.

Name

Окиз

13.08.2021 08:31

Какав је ово заједницки интерес да се блокира рад институција које ионако ниста нераде. Сто се опозиција не одреце плата. Сада цекају на Додика и само критикују. Умјесто да испливају и искористе ову ситуацију они заболи главу у пијесак.А омладина оде .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нено

13.08.2021 09:08

Треба да се паралише држава БиХ. Да не функционише. Док се не врати тј не укине Инцков неправедни закон. О томе се ради.

Name

ре нено

13.08.2021 10:11

Засто је неправедан тај закон...

Name

Зоран

13.08.2021 18:27

А сто би се неко из РС у БиХ институцијама одрекао плате. Људи су спремни радити али заједно и са компромис ом али друга страна хоће да се игра по њиховим нотама и зато имају сад ово.

Name

Жељко

13.08.2021 08:32

Тако је господине Шаровићу. Доста смо ћутали: на чињеницу што нам суде и туже нас на мјесту на коме су у току рата затварали српске цивиле, на чињеницу да нам намећу законе и забрањују основно људско право, право на слободу говора и мишљења, што притварају наше саборце, командире и генерале док своје малобројне оптужене генерале дочекују пред судом свечано као да иду у сватове, да би их на крају ослободили свих оптужби. Доста смо ћутали што већ 26 година страни фактор и високи представник не допуштају договор и помирење међу народима у БиХ, тако што бошњачким политичарима пружају сву подршку, јер доносе све одлуке у њиховом интересу а против друга два народа. Због тога бошњачким политичарима није у интересу договор и компромис, јер увијек буде онако како они хоће на уштрб друга два народа. Давно је требало дићи глас и рећи ДОСТА. Но пасеран, али никада није касно. То су требали рећи други политичари који су сада на власти у вријеме када су странци смјењивали вас и многе људе из СДС и када су доносили одлуке о Брчком, и многе друге али нису, јер се нису могли издићи из политике ускостраначких интереса као што ви сада својим примјером показујете како су требали и показујете да је РЕПУБЛИКА СРПСКА на првом мјесту. Хвала. Борац ВРС са Грбавице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нено

13.08.2021 08:59

Браво Жељко! И ја сам с Грбавице!

Name

ре Зељко

13.08.2021 09:26

једноставно признајте ста сте уцинили и све це престати-Немогу сви генерали бити хероји а несуде им ни хрвати ни босњаци.

Name

Фениx

13.08.2021 09:23

Да се богдо они баве политиком а ми економијом.Да је Српска јака економски ми би се само смијали и говорили ааа будала боже драги.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оливер

13.08.2021 09:40

Немојте ви нас штитити од Инцка ви нас заштитите од вас политичара како живе радници борци пензионери а како живите ви Бореновић Мешић Шарович Мајкичка Радмановић Нович Шпирић и да их не набрајамо имате плате по 12 хиљада км а ко фол вас интересује закон Инцков нико никад неће укинути РСрбску једино ви са Милом Додиком сви сте исти изузев ВУКАНОВИЧА НАШЕГ ЦАРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибар

13.08.2021 09:44

Нема Мирко дијалога партија, народ и држава су угрожени. Значи, ваш дијалог може бити само у оквиру доприноса доношењу декларације Српска за 21 вијек, стратешког документа донесеног од стране највеће српске памети на свесрпском Сабору ове јесени. Све остало је утопија, политиканство и вођење српског народа у амбис, тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мира

13.08.2021 10:01

Никад Високи представник неце повуци овај закон јер то би за њих био пораз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоцо

13.08.2021 10:35

И не мора га повући. Он на нашој територији не важи.

Name

Босанац

13.08.2021 14:10

Велика стета је вец направљена,политицари који заступају народ морају бити пуно паметнији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мухамед

14.08.2021 12:19

Славите своје празнике све ко и ми нико вам ниста не казе нит вас дира мозете ли ви зивјети у миру ви само би ратовали дај маните се висе тога зивите нормално нико вам ниста не казе а увјек дизете неке тензије и буку

ОДГОВОРИТЕ