Šarović protiv politike srljanja: Poziva na dijalog  

Predsjednik SDS Mirko Šarović kaže da smo svjedoci podvaljivanja i špekulacija...Poručuje da iz te magle moramo da izađemo što prije i u tom smislu, kaže Šarović, neophodno je što prije da otvorimo neku vrstu dijaloga. SDS je protiv srljanja i politike koja ne vidi svoj krajnji cilj i ne definiše razumne poteze, rekao je Šarović. 

Republika Srpska 13.08.2021 | 09:49
Šarović protiv politike srljanja: Poziva na dijalog  

Mirko Šarović, predsjednik SDS, kaže da SDS ostaje kod zajedničkog odgovora parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske na nametnutu Inckovu odluku sve dok se toga drže drugi partneri, odnosno parlamentarne stranke koje su potpisnice tog dogovora, bez obzira na unutrašnja neslaganja i razlike po mnogim pitanjima između vlasti i pozicije u Republici Srpskoj.

On poručuje da je SDS kritikovao vlast žestoko i do donošenja Inckove odluke.

- Кritikovaćemo ih i dalje sigurno. Upozoravali smo ih na politiku koju vode prije donošenja Inckove odluke. Na politiku koja provocira i na neki način vaskrsava novu tzv. Ešdaun eru u BiH, što je dugoročno gledano pogubno po BiH ali i po interese Republike Srpske - ističe Šarović.  

Dalje kaže da je bez obzira na to u ime zajedničke odgovornosti SDS spreman podržati svako pitanje koje je od opšteg interesa kao što je i ovo pitanje.

Predsjednik SDS ističe da je interes Republike Srpske iznad stranačkih  borbi i neslaganja, ali to se odnosi praktično samo na ovaj slučaj.

-  Mi smo različiti, vodimo različite politike, vlast smo i  opozicija i logično je da ćemo tako dijelovati i dalje. Gdje ćemo sarađivati i gdje ćemo se nadmetati i razlikovati u mnogome zavisi u kom pravcu će ići dalji razvoj događaja u BiH, a  koji se zakomplikovao i ušao u jednu fazu krize nakon Inckove odluke. SDS je protiv srljanja i politike koja ne vidi svoj krajnji cilj i ne definiše razumne poteze koji će dovesti do tog cilja. Naravno to nije lako, posebno u ovom delikatnom slučaju ali trebamo težiti tome. Za ovakve politike koju izjednačava sa rječju odgovornost, SDS će uvijek biti partner - ističe Šarović.

On kaže da smo svjedoci različitih informacija od odgovornih ljudi, podvaljivanja, špekulacija i to je ta jedna vrsta posebnog specijalnog rata.

- Trebamo se nekako kloniti od toga, ali je možda najvažnije da mi moramo težiti što prije pitanjima koja će nas voditi prema rješenjima. Ovako mislim da se sve svelo na optuživanje sa jedne, druge, treće strane i to komplikuje dalje situaciju u BiH. Ne vidim ništa drugo na vidiku. Sve drugo je u jednoj totalnoj magli. Iz te magle mi moramo da iziđemo što prije i u tom smislu , neophodno je što prije da otvorimo neku vrstu dijaloga. To je možda sada a tako neki i misle nezamislivo, ali mislim da će lagano doći vrijeme i za tako nešto - poručio je Šarović.

(BN)

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Neno

13.08.2021 08:02

Bravo Šaroviću za zajedništvo. Samo zajedno možemo nešto učiniti. Tvoja stranka je druga u Srpskoj i potrebna nam je. A ono prije Incka - ne slažem se. 30 godina rade protiv Srba. Nije izazivanje ako podignemo glas i kažemo dosta je. Nećemo više po vašem!

ODGOVORITE
Name

Đuro

13.08.2021 08:06

Bravo Neno. Slažem se s tobom! Samo zajedno!

Name

POLITIKA STRANAKA

13.08.2021 08:37

SRPSKA REPUBLIKA JE MESTO SABORNOSTI KAO OLTAR U CRKVI...TO VAZI ZA SVE...misljenja predlozi suceljavanja...to je zdrava politicka utakmica to i treba da se neguje...mnogo glava je u stvari mnogo vise pameti...

Name

ŽIKA Ž

13.08.2021 10:20

Миле појео си чоколаду, а омот си понудио опозицији, неће да може. Миле вратићеш чоколаду и одговарати што су дјеца плакала и била нервозна.

Name

Marinko

13.08.2021 08:10

Jedini normalan i pametan političar

ODGOVORITE
Name

Neno

13.08.2021 08:18

Samo da nastavi da vuče pravilne poteze! 4S! Samo sloga srbe spasava!

Name

tako je.

13.08.2021 08:43

srbija, izržite braćo. ne mogu vam ništa. mi ćemo vas pomoći

Name

Jovo

13.08.2021 08:30

U ovoj situaciji Šarović pokazuje zrelost pravog političara. Nešto su se ućutali Borenović, Ivanić i Stanivuković. Oni znaju zašto!

ODGOVORITE
Name

borac

13.08.2021 09:41

Pametni trebali bi mozda izvlaciti Dodika.Sam pao sam se udario.

Name

Okiz

13.08.2021 08:31

Kakav je ovo zajednicki interes da se blokira rad institucija koje ionako nista nerade. Sto se opozicija ne odrece plata. Sada cekaju na Dodika i samo kritikuju. Umjesto da isplivaju i iskoriste ovu situaciju oni zaboli glavu u pijesak.A omladina ode .

ODGOVORITE
Name

Neno

13.08.2021 09:08

Treba da se parališe država BiH. Da ne funkcioniše. Dok se ne vrati tj ne ukine Inckov nepravedni zakon. O tome se radi.

Name

re neno

13.08.2021 10:11

Zasto je nepravedan taj zakon...

Name

Zoran

13.08.2021 18:27

A sto bi se neko iz RS u BiH institucijama odrekao plate. Ljudi su spremni raditi ali zajedno i sa kompromis om ali druga strana hoće da se igra po njihovim notama i zato imaju sad ovo.

Name

Željko

13.08.2021 08:32

Tako je gospodine Šaroviću. Dosta smo ćutali: na činjenicu što nam sude i tuže nas na mjestu na kome su u toku rata zatvarali srpske civile, na činjenicu da nam nameću zakone i zabranjuju osnovno ljudsko pravo, pravo na slobodu govora i mišljenja, što pritvaraju naše saborce, komandire i generale dok svoje malobrojne optužene generale dočekuju pred sudom svečano kao da idu u svatove, da bi ih na kraju oslobodili svih optužbi. Dosta smo ćutali što već 26 godina strani faktor i visoki predstavnik ne dopuštaju dogovor i pomirenje među narodima u BiH, tako što bošnjačkim političarima pružaju svu podršku, jer donose sve odluke u njihovom interesu a protiv druga dva naroda. Zbog toga bošnjačkim političarima nije u interesu dogovor i kompromis, jer uvijek bude onako kako oni hoće na uštrb druga dva naroda. Davno je trebalo dići glas i reći DOSTA. No paseran, ali nikada nije kasno. To su trebali reći drugi političari koji su sada na vlasti u vrijeme kada su stranci smjenjivali vas i mnoge ljude iz SDS i kada su donosili odluke o Brčkom, i mnoge druge ali nisu, jer se nisu mogli izdići iz politike uskostranačkih interesa kao što vi sada svojim primjerom pokazujete kako su trebali i pokazujete da je REPUBLIKA SRPSKA na prvom mjestu. Hvala. Borac VRS sa Grbavice

ODGOVORITE
Name

Neno

13.08.2021 08:59

Bravo Željko! I ja sam s Grbavice!

Name

re Zeljko

13.08.2021 09:26

jednostavno priznajte sta ste ucinili i sve ce prestati-Nemogu svi generali biti heroji a nesude im ni hrvati ni bosnjaci.

Name

Fenix

13.08.2021 09:23

Da se bogdo oni bave politikom a mi ekonomijom.Da je Srpska jaka ekonomski mi bi se samo smijali i govorili aaa budala bože dragi.

ODGOVORITE
Name

Oliver

13.08.2021 09:40

Nemojte vi nas štititi od Incka vi nas zaštitite od vas političara kako žive radnici borci penzioneri a kako živite vi Borenović Mešić Šarovič Majkička Radmanović Novič Špirić i da ih ne nabrajamo imate plate po 12 hiljada km a ko fol vas interesuje zakon Inckov niko nikad neće ukinuti RSrbsku jedino vi sa Milom Dodikom svi ste isti izuzev VUKANOVIČA NAŠEG CARA

ODGOVORITE
Name

Рибар

13.08.2021 09:44

Нема Мирко дијалога партија, народ и држава су угрожени. Значи, ваш дијалог може бити само у оквиру доприноса доношењу декларације Српска за 21 вијек, стратешког документа донесеног од стране највеће српске памети на свесрпском Сабору ове јесени. Све остало је утопија, политиканство и вођење српског народа у амбис, тачка.

ODGOVORITE
Name

mira

13.08.2021 10:01

Nikad Visoki predstavnik nece povuci ovaj zakon jer to bi za njih bio poraz

ODGOVORITE
Name

Joco

13.08.2021 10:35

I ne mora ga povući. On na našoj teritoriji ne važi.

Name

Bosanac

13.08.2021 14:10

Velika steta je vec napravljena,politicari koji zastupaju narod moraju biti puno pametniji

ODGOVORITE
Name

Muhamed

14.08.2021 12:19

Slavite svoje praznike sve ko i mi niko vam nista ne kaze nit vas dira mozete li vi zivjeti u miru vi samo bi ratovali daj manite se vise toga zivite normalno niko vam nista ne kaze a uvjek dizete neke tenzije i buku

ODGOVORITE