Паклена борба ватрогасаца и даље траје (ВИДЕО)

Паклена борба са великим пожаром који је у четвртак увече букнуо у кинеском тржном центру у Блоку 70 на Новом Београду и даље траје, јавља репортер ТВ Прве.

Србија 13.08.2021 | 08:01
Паклена борба ватрогасаца и даље траје (ВИДЕО)

Око 07.15 букнула је нова ватра. Експлодирају плинске боце из многобројних радњи и које праве нов пожар.

127 ватрогасаца са 50 возила борило се до три часа после поноћи са ватром која је куљала из овог тржног центра. Оно што је била највећа опасност спречено је - да се ватра прошири на околне солитере.

Према информацијама из Хитне помоћи, један ватрогасац је повређен.

Тренутно су на терену ватрогасне екипе из Земуна и Вождовца.

Борба ватрогасаца трајала је пуних седам сати, када је ватра стављена под контролу. Командант ватрогасне бригаде Београд Милош Мајсторовић изјавио је да је то једна од највећих акција коју је та бригада икада спровела у дело.

Местимично гори још по неки локал, а потпуно гашење пожара могло би да потраје још два-три дана.

На месту догађаја ноћас је био и министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Према првим информацијама, није било повређених, а добра околност је што пожар није захватио паркинг на коме се налазе возила пуна робе.

Полиција је потврдила да није било никога у објекту.

Ватрогасци су позвани синоћ у 20.05 и на терен је за шест минута упућено пет возила и 23 ватрогасца из јединица Земун, Вождовац и Звездара, рекли су у МУП-у.

У међувремену је стигло још возила, па се у гашењу пожара користило више од 50 возила. Тада је после прве интервенције ватриогасаца и привременог смиривања ватре, око 21.20 часова букнуо велики пламен, а ватра се проширила и на кров објекта.

Ватрогасци су се попели на кров, али је ту велика количина робе и пробијање до ватре им је отежано. Такође, они су у великој опасности због тога што је објекат пун плинских боца.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јоле

13.08.2021 06:52

Ух није добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пазите добро

13.08.2021 07:51

Плинске боце су темпиране потенцијалне бомбе. Стере и преко 30 година.

ОДГОВОРИТЕ