Црњелово: У славу Преподобне мати Ангелине

Чланице Кола српских сестара “Света Ангелина Српска” из Горњег Црњелова у присуству многобројних вјерника и пријатеља обиљежиле су крсну славу - Преподобну мати Ангелину.

Република Српска 12.08.2021 | 16:14
Црњелово: У славу Преподобне мати Ангелине

Празник преподобне мајке Ангелине Српске свечано је прослављен у храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову служењем свете Литургије и ломљењем славског колача. Бавећи се културним и хуманитарним радом чланице Кола српских сестара из Црњелова доприносе очувању наше вјере и традиције.

“Када је у питању хуманитарни рад Коло “Света Ангелина Српска” има иза себе  много резултата. Коло је основано 2009. године уз благослов тадашњег епископа зворничко-тузланског, а од тада до данас чланице овог друштва имају бројне активности “, рекао је  протојереј Радмило Радовић, парох храма у Горњем Црњелову.

Бројним хуманитарним акцијама које организују, чланице Кола српских сестара “Света Ангелина Српска” помажу сиромашнима. Зато Преподобну мати Ангелину славе као свога свеца заштитника.  

“Ми смо изабрали ову нашу светитељку као заштитницуиИ све што радимо, радимо у славу Бога и уз молитву Светој Ангелини. Све активности које спроводимо, спроводимо уз благослов цркве и свештеника”, истакла је предсједница Кола Нада Закић.

 Вјерује се да Мати Ангелина, по којој је ово коло српских сестара добило име, нарочито штити жене које проживљавају живот сличан њеном – оних које страдају, жртвују се и пате, али не одустају од доброте и покушаја да за своју породицу учине најбоље. 

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Срле

12.08.2021 18:02

Браво БН портал - ово је јако лијепа вијест.

ОДГОВОРИТЕ