Crnjelovo: U slavu Prepodobne mati Angeline

Članice Kola srpskih sestara “Sveta Angelina Srpska” iz Gornjeg Crnjelova u prisustvu mnogobrojnih vjernika i prijatelja obilježile su krsnu slavu - Prepodobnu mati Angelinu.

Republika Srpska 12.08.2021 | 16:14
Crnjelovo: U slavu Prepodobne mati Angeline

Praznik prepodobne majke Angeline Srpske svečano je proslavljen u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Gornjem Crnjelovu služenjem svete Liturgije i lomljenjem slavskog kolača. Baveći se kulturnim i humanitarnim radom članice Kola srpskih sestara iz Crnjelova doprinose očuvanju naše vjere i tradicije.

“Kada je u pitanju humanitarni rad Kolo “Sveta Angelina Srpska” ima iza sebe  mnogo rezultata. Kolo je osnovano 2009. godine uz blagoslov tadašnjeg episkopa zvorničko-tuzlanskog, a od tada do danas članice ovog društva imaju brojne aktivnosti “, rekao je  protojerej Radmilo Radović, paroh hrama u Gornjem Crnjelovu.

Brojnim humanitarnim akcijama koje organizuju, članice Kola srpskih sestara “Sveta Angelina Srpska” pomažu siromašnima. Zato Prepodobnu mati Angelinu slave kao svoga sveca zaštitnika.  

“Mi smo izabrali ovu našu svetiteljku kao zaštitnicuiI sve što radimo, radimo u slavu Boga i uz molitvu Svetoj Angelini. Sve aktivnosti koje sprovodimo, sprovodimo uz blagoslov crkve i sveštenika”, istakla je predsjednica Kola Nada Zakić.

 Vjeruje se da Mati Angelina, po kojoj je ovo kolo srpskih sestara dobilo ime, naročito štiti žene koje proživljavaju život sličan njenom – onih koje stradaju, žrtvuju se i pate, ali ne odustaju od dobrote i pokušaja da za svoju porodicu učine najbolje. 

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Срле

12.08.2021 18:02

Браво БН портал - ово је јако лијепа вијест.

ODGOVORITE