БН: Први пацијент у ковид болници након мјесец и по дана

Након више од мјесец дана паузе у бијељинској Ковид болници данас је хоспитализован  први пацијент  са тежим обликом заразе вирусом корона, рекао је на прес конференцији Шеф Ковид болнице у Бијељини прим. др Микајло Лазић.

Република Српска 12.08.2021 | 17:29
БН: Први пацијент у ковид болници након мјесец и по дана

Лазић  је рекао да је менаџмент болнице на челу са директором проф. др Златком Максимовићем у претходном периоду  предузео низ активности на адаптацији постојећих објеката за пријем нових
болесника обољелих од ковида 19.

"Посљедњег пацијента у Ковид болници имали смо 26. јуна и овај миран период смо искористили за  адаптацију Ковид 1 болнице гдје смо провели медицинске гасове чиме смо добили још 47 нових мјеста за болеснике који
захтијевају механичку потпору. Дезинфиковали смо све просторије, снабдијевање лијековима је обновљено, тако да наша Болница спремно дочекује најављени нови талас корона вируса" изјавио је др Лазић.

У ЈЗУ Болници "Свети Врачеви" у Бијељини данас је одржан састанак болничког Кризног штаба у проширеном саставу са клиничким епидемиологом проф. др Биљаном Мијовић на којем је, између осталог, разматрана
тренутна епидемиолошка ситуација и договорене активности на заштити од интрахоспиталних инфекција ковида 19.

Професорица Мијовић је навела да се у посљедњих неколико дана епидемиолошка ситуација у Бијељини погоршава, истичући као забрињавајући податак стопу позитивности на вирус корона која је јуче износила 43 одсто.

"Према подацима којима располажем међу зараженима није било вакцинисаних особа. Циљ вакцинације јесте да се избјегну тежи облици болести, те је ово посљедњи тренутак да убрзамо процес имунизације јер је доказано у цијелом свијету да је имунизација једини начин да се изборимо са пандемијом ", нагласила је проф. др Биљана Мијовић.  

Она је навела да ће на нивоу Републике Српске бити формиран образац према којем ће се бити могуће пратити податке о броју вакцинисаних међу зараженим особама. У Бијељини је данас регистровано девет (9) нових случајева заразе корона вирусом.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Коментар

12.08.2021 15:55

Стопа позитивних тестова од 43% значи да смо већ дубоко загазили у нови талас и да ћемо почети да осјећамо данак осебујних невакцинаша кроз пуњење болница. Треба да се вакцинисемо док јос има вакцина и заститимо себе и људе око себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yоки

12.08.2021 17:11

Не брините Сераниц се вратио с годисњег након три мјесеца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

13.08.2021 08:14

Све спремно за најављени долазак драгог госта, ево и у Њемацкој слицно, Траунстеин на улазу у град путокази они фиксни, трајни саобрацајни знакови: "Цовид19 тестзентер", а изнад моста вец на улазу у градску зону платнена трака преко цијелог пута са натписом: акција: "бесплатно-брзи тест!"... 25км одатле, Аустрија, Салзбург маске се не носе висе ни на пумпама, ресторанима уз аутопут, људи нормални, зиве, раде, путују, хиљаде туриста, колоне возила, препуне пумпе путника... а код нас се писе и прица о обавезном тесту за ресторане и трговине у Аустрији...из прве руке описујем ситуацију, јер ми је драго да након годину и пар мјесеци напокон и у Аустрији могу уци на пумпу без брњице, по фирмама је то нормално вец 4-5 мјесеци, остају јос трговине и јавни превоз гдје градјанске слободе нису јос стигле...све сто гледате и слусате на маинстреам медијима узмите, озбиљно, са резервом, сви су они плацени да сире пропаганду, а неки само неце да стрце, па се прикљуцују и пливају низводно. Цак је први новинар, са разумом и својим ставом, који је јавно у програму узиво на меинстреам медију, рекао дио онога сто треба, питао права питања и није пристао на дипломатске одговоре, који ниста не знаце... управо новинар једне аустријске куце...капа до пода, није све у парама, зивот је један и нема сврхе играти се с њим, зато нека лазне вакцине приме они сто хоце, којима је свеједно и нека их плате, тако је увијек било у фази испитивања на добровољцима, остале пустите, ако се заразе излијецице се, као сто је увијек било и бице, писите о дијабетесу код дјеце, беба, писите о деменцији дјеце због екрана, поремецајима које изазива, писите о стварним проблемима, ако не смијете писати истину о пландемији.

ОДГОВОРИТЕ