BN: Prvi pacijent u kovid bolnici nakon mjesec i po dana

Nakon više od mjesec dana pauze u bijeljinskoj Kovid bolnici danas je hospitalizovan  prvi pacijent  sa težim oblikom zaraze virusom korona, rekao je na pres konferenciji Šef Kovid bolnice u Bijeljini prim. dr Mikajlo Lazić.

Republika Srpska 12.08.2021 | 17:29
BN: Prvi pacijent u kovid bolnici nakon mjesec i po dana

Lazić  je rekao da je menadžment bolnice na čelu sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem u prethodnom periodu  preduzeo niz aktivnosti na adaptaciji postojećih objekata za prijem novih
bolesnika oboljelih od kovida 19.

"Posljednjeg pacijenta u Kovid bolnici imali smo 26. juna i ovaj miran period smo iskoristili za  adaptaciju Kovid 1 bolnice gdje smo proveli medicinske gasove čime smo dobili još 47 novih mjesta za bolesnike koji
zahtijevaju mehaničku potporu. Dezinfikovali smo sve prostorije, snabdijevanje lijekovima je obnovljeno, tako da naša Bolnica spremno dočekuje najavljeni novi talas korona virusa" izjavio je dr Lazić.

U JZU Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini danas je održan sastanak bolničkog Kriznog štaba u proširenom sastavu sa kliničkim epidemiologom prof. dr Biljanom Mijović na kojem je, između ostalog, razmatrana
trenutna epidemiološka situacija i dogovorene aktivnosti na zaštiti od intrahospitalnih infekcija kovida 19.

Profesorica Mijović je navela da se u posljednjih nekoliko dana epidemiološka situacija u Bijeljini pogoršava, ističući kao zabrinjavajući podatak stopu pozitivnosti na virus korona koja je juče iznosila 43 odsto.

"Prema podacima kojima raspolažem među zaraženima nije bilo vakcinisanih osoba. Cilj vakcinacije jeste da se izbjegnu teži oblici bolesti, te je ovo posljednji trenutak da ubrzamo proces imunizacije jer je dokazano u cijelom svijetu da je imunizacija jedini način da se izborimo sa pandemijom ", naglasila je prof. dr Biljana Mijović.  

Ona je navela da će na nivou Republike Srpske biti formiran obrazac prema kojem će se biti moguće pratiti podatke o broju vakcinisanih među zaraženim osobama. U Bijeljini je danas registrovano devet (9) novih slučajeva zaraze korona virusom.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Komentar

12.08.2021 15:55

Stopa pozitivnih testova od 43% znači da smo već duboko zagazili u novi talas i da ćemo početi da osjećamo danak osebujnih nevakcinaša kroz punjenje bolnica. Treba da se vakcinisemo dok jos ima vakcina i zastitimo sebe i ljude oko sebe.

ODGOVORITE
Name

yoki

12.08.2021 17:11

Ne brinite Seranic se vratio s godisnjeg nakon tri mjeseca

ODGOVORITE
Name

Cinjenica

13.08.2021 08:14

Sve spremno za najavljeni dolazak dragog gosta, evo i u Njemackoj slicno, Traunstein na ulazu u grad putokazi oni fiksni, trajni saobracajni znakovi: "Covid19 testzenter", a iznad mosta vec na ulazu u gradsku zonu platnena traka preko cijelog puta sa natpisom: akcija: "besplatno-brzi test!"... 25km odatle, Austrija, Salzburg maske se ne nose vise ni na pumpama, restoranima uz autoput, ljudi normalni, zive, rade, putuju, hiljade turista, kolone vozila, prepune pumpe putnika... a kod nas se pise i prica o obaveznom testu za restorane i trgovine u Austriji...iz prve ruke opisujem situaciju, jer mi je drago da nakon godinu i par mjeseci napokon i u Austriji mogu uci na pumpu bez brnjice, po firmama je to normalno vec 4-5 mjeseci, ostaju jos trgovine i javni prevoz gdje gradjanske slobode nisu jos stigle...sve sto gledate i slusate na mainstream medijima uzmite, ozbiljno, sa rezervom, svi su oni placeni da sire propagandu, a neki samo nece da strce, pa se prikljucuju i plivaju nizvodno. Cak je prvi novinar, sa razumom i svojim stavom, koji je javno u programu uzivo na meinstream mediju, rekao dio onoga sto treba, pitao prava pitanja i nije pristao na diplomatske odgovore, koji nista ne znace... upravo novinar jedne austrijske kuce...kapa do poda, nije sve u parama, zivot je jedan i nema svrhe igrati se s njim, zato neka lazne vakcine prime oni sto hoce, kojima je svejedno i neka ih plate, tako je uvijek bilo u fazi ispitivanja na dobrovoljcima, ostale pustite, ako se zaraze izlijecice se, kao sto je uvijek bilo i bice, pisite o dijabetesu kod djece, beba, pisite o demenciji djece zbog ekrana, poremecajima koje izaziva, pisite o stvarnim problemima, ako ne smijete pisati istinu o plandemiji.

ODGOVORITE