Нешић: Изетбеговић гура БиХ у изолацију

– Господине Изетбеговићу, можда је вама, у срцу Европе, драга Исламска декларација и можда бисте ви за БиХ жељели да постане земља оријента, али то је немогуће, поручио је Нешић предсједнику СДА Бакиру Изетбеговићу.

Босна и Херцеговина 11.08.2021 | 12:16
Нешић: Изетбеговић гура БиХ у изолацију

Успјех сваке власти на свијету мјери се бројем људи који у земљи остају, колико се она отвара и привлачи капитал, јер на тај начин отвара шансе да људи остану у овој земљи, рекао је данас предсједник ДНС Ненад Нешић.

Он истиче да након што се БиХ избламирала одбијајући састанке са представницима Руске Федерације, а потом када је министарка Бисера Турковић вакцине које је развио Оксфорд, а које је донирао предсједник Србије, Александар Вучић, назвала “лијеком трећег свијета”, те послије јучерашње подршке амбасаде САД програму “Отворени Балкан”, јасно је да је лидеру СДА, Бакиру Изетбеговићу остала само мржња према Србима, као политика која ће највише коштати бошњачки народ.

– Господине Изетбеговићу, можда је вама, у срцу Европе, драга Исламска декларација и можда бисте ви за БиХ жељели да постане земља оријента, али то је немогуће. Срби су стари европски народ, свој развој и опстанак дугују својој издржљивости и способности да се угрожени саберу и одбране, а да се развијају несебично пружајући руку сарадње свима. Ваша критика иницијативе “Отворени Балкан”, коју сте назвали пројектом српске доминације, увреда је за комшијске државе Албанију и Сјеверну Македонију које су му приступиле, али и доказ да сте спремни жртвовати развој, слободу кретања, послове и веће плате за свој народ да бисте мрзили српски – истакао је Нешић.

Он додаје да Изетбеговић таквом политиком гура БиХ у изолацију. Нешић каже да је сигуран да ни бошњачки народ не жели изолацију.

– Обећавам вам да Србе у изолацију засновану на мржњи и подјелама нећете одвући. “Отворени Балкан” је инцијатива која треба да поруши границе међу људима, повећа конкурентност, повеже наш регион и учини нас спремнијим за чланство у ЕУ кад се околности проширења промијене – поручио је Нешић.

То што Изетбеговићу смета што је предсједник Србије иницијатор “Отвореног Балкана”, како истиче Нешић, говори да је човјек прошлости, неспреман за вијек у којем живи.

– Окрените се око себе, господине Изетбеговићу. Питајте људе бјеже ли од вас у Саудијску Арабију или Европску унију. У њиховом одговору потражите разлоге тога што ћете, заједно са свима одговорним за изолацију државе, наредне године спаковати фиоке и отићи у опозицију – каже Нешић.

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Истина

11.08.2021 10:25

Право у чело!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јова

12.08.2021 10:25

Тако је! Нешић све правилно говори.

Name

кал

11.08.2021 10:32

То исто питање важи и за тебе. Пола српске је на западу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИТАЊЕ ?

11.08.2021 11:23

АКО ЦЕ СВЕ ДА БУДЕ ЗАПАД ГДЕ ЦЕ ОНДА СУНЦЕ ДА ИЗЛАЗИ ?

Name

Само истина

11.08.2021 10:49

Познато ја да је гдин Лавров дошао у посјету РС а само " свратио" у БиХ. А гдја Турковић је била у праву за вакцине из Србије јер су биле произведене у Индији и самим тим непризнате у ЕУ. А за младе људе који одлазе, не иду они ни у Русију у коју се РС заклиње него у " мрску и непријатељску" ЕУ. Да нам није наших у ЕУ, ко зна како би зивјели

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.08.2021 12:44

Индија је један од највећи произвођач лијекова и остало у свијету тако да је треће разредно ваше размишљање..

Name

Ре

12.08.2021 00:28

Лавров је у РС добио икону. Зато је долазио.

Name

лафомамоне

11.08.2021 10:59

отворени балкан није европска иницијатива нити је то некаква изолација, Несицу ти заборави на нову Југославију и на Србију као мјесто гдје це одлуке регионалне да се доносе. Ако Срби неце у Нато, неце ни Босњаци у нову Југославију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

11.08.2021 11:31

Изетбеговицу све одговара али никако без исламске Дрзаве не мозе да замисли никакве преговоре и добрò за тај напацени Народ. Сто год биму понудили било и Сувисно Само да он влада, КАД би мого да исели Хрвате и Србе из БХ ондабиму било по вољи као дасу Само Босњаци ту једини Народи. Нека се рапита којису Народи стаи од Босњака пацемо да преговарамо о свему. Нека не увлаци Народ поново у сукобе једини којису зртвовали СВОЈ народ у Сребреница Даби добили босњацку БХ. Ниста нема од тога Само једнаке преговоре водити исто на 3 Народа ако мисли добрò Томé Народу. Тоје једна Брука кледати Вас преко 20г умјесту тапкате али то Само теби одговара Даби покрино оно сто си покро од донаци јадном тиме народу од 92 до 95 године и Јос користите ту Сиротињи идите једином Па вељда има Млади момака паметнији који неби заговарали Само Ратове и проблеми.

Name

ре

11.08.2021 12:02

Албанија хоће а Бошњаци не,чудо.

Name

Ок

11.08.2021 11:54

Сви сада видимо да је БИХ пропала у сваком погледу.Бакир мозе да прица ста хоце али Србија је на Балкану главна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак православац

11.08.2021 12:27

Браво, све по европским стандардима. Браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катастрофа

11.08.2021 13:26

Сјецам се давно, док БиХ није била у Сенген резиму, како ми се залио колега Босњак да Срби из БиХ путују свуда са Српским пасосима, Хрвати са Хрватским, а Босњаци сједе у БиХ и не могу никуда.... како се брзо заборави скорасња прослост. На залост, оваква политика опет це наскодити само постеном Босњацком народу који це остати изолован. Српска има посебне везе са Србијом па це фирме одатле моци да се бар мало окористе овим пројектом. Исто вази за фирме које вец имају олаксано пословање са ЕУ преко Хрватске. Ста остаје осталима??? Преглупо је посматрати овај пројекат као несто лосе, а зељети у ЕУ гдје вазе апсолутно иста правила. Хоце ли БиХ избјегавати ЕУ када Србија постане цлан (а постаце то на залост много прије БиХ)? Колико је неко спреман да наскоди сам себи због нерационалне мрзње... јер Србији сигурно неце наскодити одбијањем да се укљуце у иницијативу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

11.08.2021 13:28

И Бакир, Милорад и Драган Човић заједно гурају БиХ у изолацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јова

12.08.2021 10:23

Босна је тамни вилајет и црна рупа на атласу наше планете и ништа јој не може помоћи.