Нектар доноси свијетлу страну живота на Нектар ОК Фест

Бањалучка пивара и Рецан фондација уз иницијативу „Свака лименка се рачуна“ пружиће и ове године подршку „Нектар ОК Фесту“. Сви посјетиоци имаће прилику да креирају чувени мурал – Пиxелата који представља зид дугачак шест и висок два метра, а на коме ће се од 2000 искориштених лименки направити величанствена слика која ће ове године као тема бити  „Нектар, свијетла страна живота“. 

Република Српска 11.08.2021 | 10:53
Нектар доноси свијетлу страну живота на Нектар ОК Фест

“Бањалучка пивара подржава рок музику и промовише развој сцене. На „Нектар ОК Фесту“ ће уз врхунску забаву, уз наступе најпознатијих имена домаће и регионалне сцене, бити креиран и мурал „Нектар, свијетла страна живота“. Идеја је да се лименке искористе за уметничко дело, уместо да се бацају по магично лепом крајолику Тјентишта,  изјавио је Слободан Срећковић, директор маркетинга Бањалучке пиваре. 

„Овогодишња седма по реду „Нектар ОК Фест“ авантура одржаће се од 13. до 15. августа на Тјентишту. Обзиром да се фестивал одржава у једној од најљепших природних оаза у овом дијелу Европе – Националном парку Сутјеска, обавеза организатора јесте и одговоран однос према природи, те самој фестивалској локацији. Из тог разлога нам је драго што и ове године настављамо сарадњу са Рецан фондацијом и Бањалучком пиваром и што ћемо кроз заједничку сарадњу анимирати нашу драгу ОК публику и позвати их на одговорност, бригу и очување природе“, поручили су организатори „Нектар ОК Феста“. 

„Срећни смо што ће Рецан фондација и ове године свим посетиоцима ОК феста пружити могућност да буду одговорни и да чувају природу. Припремили смо низ активација којима ћемо анимирати све присутне да рециклирају своје празне лименке за пиће. Са поносом истичемо да је алуминијумска лименка за пиће најбоља амбалажа, јер се у потпуности може рециклирати неограничен број пута. Зато је посебно важно да истакнемо значај лименке јер, поред тога што ваше омиљено пиће савршено чува од свих спољашњих утицаја, њиховом рециклажом бринемо и о природи која нас окружујеˮ, истакао је Немања Марјановић из Рецан фондације.

Рецан фондација и Бањалучка пивара, заједно са организаторима „Нектар ОК Феста“ позивају све посјетиоце да уживају у богатом музичком програму на овогодишњем „Нектар ОК Фесту“ и да се забаве уз рециклажу, јер ће на тај начин поред незаборавног провода учинити и добро дјело за планету која је дом свих нас.

(БН)