Златни олимпијци: Србија дочекала хероје из Токија!

Чланови олимпијског тима Србије, освајачи рекордних девет медаља на Играма у Токију изашли су пред грађане на традиционалном дочеку испод балкона Скупштине града Београда.

Србија 10.08.2021 | 21:33
Златни олимпијци: Србија дочекала хероје из Токија!

Велики број грађана Србије поздравио је спортисте Србије, који су на Олимпијским играма у Токију освојили девет медаља. Изузетно емотивно вече за српске спортисте, од којих су неки забележили последње наступе у дресу репрезентације.

На терасу старог двора излазе освајачи медаља и њихови тренери. Први је био стрелац Миленко Себић, а затим теквондисткиња Тијана Богдановић. После Тијане, навијачи су поздравили тренера Драгана Јовића и рвача Зурабија Датунашвилија.

- Хвала пуно, живела Србија, рекао је популарни Зура.

После рвача на балкон су изашли баскетађи Никола Васић, Дејан Мајсторовић и Александар Ратков, док је Душан Домовић Булут одсуствовао јер је у Америци.

После баскеташа на ред су дошле одбојкашице, које су поздрављене овацијама.

Српска одбојкашица Маја Огњеновић рекла је да атмосфера на балкону чини да се сваки умор заборави и позвала навијаче да подрже тим на предстојећем Европском првенству у Београду.

У току је снимање филма поводом 100 година српског ватерпола, а Филип Филиповић зна шта би требало да буде главна сцена.

"Последњих пара дан је најбољи увод за завршетак тог филма. Мислим да је оно што смо урадили сви заједно у ватерполу обележило је последњих 100 година", рекао је Филип Филиповић и позвао неке нове клинце да почну да тренирају ватерполо.

Посебно место за спортисте из Србије који су решили да у Токију заврше репрезентативну каријеру има песма "А сад адио".

Спортисти су је отпевали у један глас.

"Ова прича није могла лепше да се заврши. Било је емотивно, било је тешко. Драго ми је због момака који су завршили репрезентативну каријеру. Били су ми браћа, очеви... Уз њих сам растао, учио и у базену и ван њега. Тек ћемо постати свесни шта смо урадили. Пресрећан сам", рекао је Душан Мандић.

"Предиван осећај, нешто за шта сваки спортиста ради. Срце ће ми искочити, ово је лепше него на постољу, нешто што ћу памтити цео живот", рекао је Дамир Микец.

"Желим да се захвалим свима који су нас подржавали и бодрили од самог почетка. Пресрећне смо, медаља за Србију је велики успех, надам се да ћемо наставити у овом ритму", рекла је за РТС одбојкашица Бјанка Буша.

Много навијача је одевено у дресове и мајице са грбом наше земље или огрнуто заставом. Деца су ишарама бојама српске тробојке по лицу, а било је и оних који су носили транспаренте са именима спортиста или градова из којих долазе, да поздраве спортске хероје.

Подсетимо Србија је у Токију освојила девет медаља. Три злата освојили су Милица Мандић, Јована Прековић и ватерполисти, сребро је у Србију донео Дамир Микец и пет бронзи су освојили баскеташи, одбојкашице, Миленко Себић, Тијана Богдановић и Зураби Датунашвили.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Прика бн

10.08.2021 20:23

Величанствено шта друго рећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аууу

11.08.2021 08:08

Па не помињете главног освајача, који је највећи,најлепши,најпаметнији, који не иде на море, чува снимке, и бори се за полиграф.

ОДГОВОРИТЕ