Zlatni olimpijci: Srbija dočekala heroje iz Tokija!

Članovi olimpijskog tima Srbije, osvajači rekordnih devet medalja na Igrama u Tokiju izašli su pred građane na tradicionalnom dočeku ispod balkona Skupštine grada Beograda.

Srbija 10.08.2021 | 21:33
Zlatni olimpijci: Srbija dočekala heroje iz Tokija!

Veliki broj građana Srbije pozdravio je sportiste Srbije, koji su na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojili devet medalja. Izuzetno emotivno veče za srpske sportiste, od kojih su neki zabeležili poslednje nastupe u dresu reprezentacije.

Na terasu starog dvora izlaze osvajači medalja i njihovi treneri. Prvi je bio strelac Milenko Sebić, a zatim tekvondistkinja Tijana Bogdanović. Posle Tijane, navijači su pozdravili trenera Dragana Jovića i rvača Zurabija Datunašvilija.

- Hvala puno, živela Srbija, rekao je popularni Zura.

Posle rvača na balkon su izašli basketađi Nikola Vasić, Dejan Majstorović i Aleksandar Ratkov, dok je Dušan Domović Bulut odsustvovao jer je u Americi.

Posle basketaša na red su došle odbojkašice, koje su pozdravljene ovacijama.

Srpska odbojkašica Maja Ognjenović rekla je da atmosfera na balkonu čini da se svaki umor zaboravi i pozvala navijače da podrže tim na predstojećem Evropskom prvenstvu u Beogradu.

U toku je snimanje filma povodom 100 godina srpskog vaterpola, a Filip Filipović zna šta bi trebalo da bude glavna scena.

"Poslednjih para dan je najbolji uvod za završetak tog filma. Mislim da je ono što smo uradili svi zajedno u vaterpolu obeležilo je poslednjih 100 godina", rekao je Filip Filipović i pozvao neke nove klince da počnu da treniraju vaterpolo.

Posebno mesto za sportiste iz Srbije koji su rešili da u Tokiju završe reprezentativnu karijeru ima pesma "A sad adio".

Sportisti su je otpevali u jedan glas.

"Ova priča nije mogla lepše da se završi. Bilo je emotivno, bilo je teško. Drago mi je zbog momaka koji su završili reprezentativnu karijeru. Bili su mi braća, očevi... Uz njih sam rastao, učio i u bazenu i van njega. Tek ćemo postati svesni šta smo uradili. Presrećan sam", rekao je Dušan Mandić.

"Predivan osećaj, nešto za šta svaki sportista radi. Srce će mi iskočiti, ovo je lepše nego na postolju, nešto što ću pamtiti ceo život", rekao je Damir Mikec.

"Želim da se zahvalim svima koji su nas podržavali i bodrili od samog početka. Presrećne smo, medalja za Srbiju je veliki uspeh, nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu", rekla je za RTS odbojkašica Bjanka Buša.

Mnogo navijača je odeveno u dresove i majice sa grbom naše zemlje ili ogrnuto zastavom. Deca su išarama bojama srpske trobojke po licu, a bilo je i onih koji su nosili transparente sa imenima sportista ili gradova iz kojih dolaze, da pozdrave sportske heroje.

Podsetimo Srbija je u Tokiju osvojila devet medalja. Tri zlata osvojili su Milica Mandić, Jovana Preković i vaterpolisti, srebro je u Srbiju doneo Damir Mikec i pet bronzi su osvojili basketaši, odbojkašice, Milenko Sebić, Tijana Bogdanović i Zurabi Datunašvili.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prika bn

10.08.2021 20:23

Veličanstveno šta drugo reći.

ODGOVORITE
Name

Аууу

11.08.2021 08:08

Па не помињете главног освајача, који је највећи,најлепши,најпаметнији, који не иде на море, чува снимке, и бори се за полиграф.

ODGOVORITE