Резултат оптужби: Ендрју Куомо поднио оставку!

Гувернер Њујорка Ендрју Куомо који се посљедњих дана налазио под великим притиском због оптужби за сексуално узнемирањвање, непримјерено додиривање и обраћање поднио је данас оставку.

Свијет 10.08.2021 | 18:36
Резултат оптужби: Ендрју Куомо поднио оставку!

Куомо се посљедњих дана суочавао с могућим процесом позива те кривичним гоњењем. Одлука о одступању с позиције ће ступити на снагу за двије седмице. Куомо је истрагу против себе у ТВ обраћању назвао политички мотивираном и рекао је да се повлачи јер никада није желио било кога повриједити него бити од помоћи.

“Ја сам Њујорчанин, рођен и одгојен. Ја сам борац и мој инстинкт је да се борим кроз ову контроверзу јер заиста вјерујем да је политички мотивисан, вјерујем да је неправедан и неистинит и вјерујем да демонизира понашање то је неодрживо за друштво “, рекао је.

Куомо је наставио: “Тежак Њујорк значи вољети Њујорк, а ја волим Њујорк и волим вас. Никада не бих желио бити на било који начин од помоћи.”

Куомо је овиме највјероватније спријечио да се против њега води опозив на бази извјештаја који је поднијела државна тужитељка у којем је навела да је 11 жена пријавило сексуално узнемиравање, непримјерено додиривање и обраћање. Неколико њих је изашло у јавност и додатно појачало оптужбе против њега. Куомо се током обраћања обратио и својим кћерима за које је казао да му је било тешко гледати бол на њиховим лицима.

Овиме завршава једна од ера у америчкој политици и у Демократској странци, Куомо напушта функцију коју је некада обављао и његов отац. Такође овиме би се могле завршити и његове политичке амбиције унутар Демократске партије јер га је већина лидера партије укључујући предсједника Бајдена, лидере Демократа у Сенату и Заступничком дому у Конгресу те лидери у Скупштини Њујорка напустили и ускратили му подршку.

Међутим ово можда није крај његових проблема уколико судови одлуче да има довољно доказа за његово кривично гоњење у наредним мјесецима.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар