Да ли је објекат Гранд трејда легалан?

Рок ваљаности понуде за набавку зграде за потребе Управе за индиректно опорезивање продужен је до 30. октобра. То је најновији рок до којег Савјет министара треба да да своје мишљење и евентуално одобри куповину зграде од компаније Гранд трејд у Бањалуци за 100 милиона марака. У међувремену су се појавиле информације које у питање доводе легалност објекта Гранд трејда.

Република Српска 10.08.2021 | 18:25
Да ли је објекат Гранд трејда легалан?

Умјесто одлуке Савјета министара, нарочито усвојене иницијативе у Парламенту БиХ којом је затражено да се одустане од куповине, дошло се до новог рока. Крај октобра нови је рок до када би се требало знати хоће ли Управа за индиректно опорезивање Гранд Трејду за просторије у Бањалуци платити 100 милиона са ПДВ-ом. Процедура је у току потврђују у Управи за индиректно опорезивање.

У међувремену је објављена информација о службеној забиљешки Одсјека за јавне набавке бањалучке градске управе у којој пише да је објекат Гранд трејда у Бањалуци немогуће легализовати због низа пропуста и прекорачења дозвола. У тој забиљешци се наводи да су неке дозволе добијене на основу лажно приказаног стања на терену.

У Управи за индиректно опорезивање тврде да они немају информација о томе да је објекат који намјеравају да купе немогуће легализовати.

Бранислав Бореновић, посланик ПДП у Парламенту БиХ, који је предложио иницијативу коју је парламент усвојио а Савјет министара игнорише, каже да је невјероватно стално продужење рокова ваљаности понуде. Нове информације о упитној легалности објекта су додатни разлог за преиспитивање одлуке, каже Бореновић.

Управа за индиректно опорезивање годинама на рачуну има око 40 милиона за набавку и опремање пословних простора у Бањалуци. Као једини понуђач који је могао да испуни услове из тендера јавио се Гранд трејд Миле Радишића али са понудом од готово стотину милиона марака. Толико новца та управа нема и чека одобрење Савјета министара на челу са Зораном Тегелтијом.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Јој јој

10.08.2021 17:26

Па лопови све договорили, проценти подељени и сви уграђени а ви сад недате куповину. Изгинуће ал ће то реализовати. Неки узели и аванс и потрошили и шта сад да раде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КМЕТ СИМАН

10.08.2021 19:06

Ауууу по овим сликама богами та зграда вриједи и 400 милиона марака, треба рећи Милу да га не зајебу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

10.08.2021 19:11

Мислите да је у Америци или Њемацкој другације. Они успут имају висе наркомана и психицки обољелих слуцајева него здравих и нормалних. Морамо у овим смутним временима волити и цијенити своје и Републику Српску висе од било цега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако то раде

10.08.2021 19:33

наси мафијаси?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварност

10.08.2021 20:57

Ко му даде те дозволе на основу лажног стања на терену??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жаре

11.08.2021 06:21

АКО И ОВО УРАДЕ ОНДА ОВДЕ ВИШЕ НЕМАМО ШТА ТРАЖИТИ НИ МИ ОД 50 Г. ОВО НЕ СМИЈЕ ПРОЋИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

11.08.2021 06:57

Како је то лијепо уклопљен приватни породицни бизнис кроз дрзавне институције! то мозе проци само у дрзави која је до краја приватизована!

ОДГОВОРИТЕ