Da li je objekat Grand trejda legalan?

Rok valjanosti ponude za nabavku zgrade za potrebe Uprave za indirektno oporezivanje produžen je do 30. oktobra. To je najnoviji rok do kojeg Savjet ministara treba da da svoje mišljenje i eventualno odobri kupovinu zgrade od kompanije Grand trejd u Banjaluci za 100 miliona maraka. U međuvremenu su se pojavile informacije koje u pitanje dovode legalnost objekta Grand trejda.

Republika Srpska 10.08.2021 | 18:25
Da li je objekat Grand trejda legalan?

Umjesto odluke Savjeta ministara, naročito usvojene inicijative u Parlamentu BiH kojom je zatraženo da se odustane od kupovine, došlo se do novog roka. Kraj oktobra novi je rok do kada bi se trebalo znati hoće li Uprava za indirektno oporezivanje Grand Trejdu za prostorije u Banjaluci platiti 100 miliona sa PDV-om. Procedura je u toku potvrđuju u Upravi za indirektno oporezivanje.

U međuvremenu je objavljena informacija o službenoj zabilješki Odsjeka za javne nabavke banjalučke gradske uprave u kojoj piše da je objekat Grand trejda u Banjaluci nemoguće legalizovati zbog niza propusta i prekoračenja dozvola. U toj zabilješci se navodi da su neke dozvole dobijene na osnovu lažno prikazanog stanja na terenu.

U Upravi za indirektno oporezivanje tvrde da oni nemaju informacija o tome da je objekat koji namjeravaju da kupe nemoguće legalizovati.

Branislav Borenović, poslanik PDP u Parlamentu BiH, koji je predložio inicijativu koju je parlament usvojio a Savjet ministara ignoriše, kaže da je nevjerovatno stalno produženje rokova valjanosti ponude. Nove informacije o upitnoj legalnosti objekta su dodatni razlog za preispitivanje odluke, kaže Borenović.

Uprava za indirektno oporezivanje godinama na računu ima oko 40 miliona za nabavku i opremanje poslovnih prostora u Banjaluci. Kao jedini ponuđač koji je mogao da ispuni uslove iz tendera javio se Grand trejd Mile Radišića ali sa ponudom od gotovo stotinu miliona maraka. Toliko novca ta uprava nema i čeka odobrenje Savjeta ministara na čelu sa Zoranom Tegeltijom.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Јој јој

10.08.2021 19:26

Па лопови све договорили, проценти подељени и сви уграђени а ви сад недате куповину. Изгинуће ал ће то реализовати. Неки узели и аванс и потрошили и шта сад да раде?

ODGOVORITE
Name

KMET SIMAN

10.08.2021 21:06

Auuuu po ovim slikama bogami ta zgrada vrijedi i 400 miliona maraka, treba reći Milu da ga ne zajebu

ODGOVORITE
Name

Petar

10.08.2021 21:11

Mislite da je u Americi ili Njemackoj drugacije. Oni usput imaju vise narkomana i psihicki oboljelih slucajeva nego zdravih i normalnih. Moramo u ovim smutnim vremenima voliti i cijeniti svoje i Republiku Srpsku vise od bilo cega.

ODGOVORITE
Name

Tako to rade

10.08.2021 21:33

nasi mafijasi👏

ODGOVORITE
Name

Stvarnost

10.08.2021 22:57

Ko mu dade te dozvole na osnovu lažnog stanja na terenu??!!

ODGOVORITE
Name

Žare

11.08.2021 08:21

AKO I OVO URADE ONDA OVDE VIŠE NEMAMO ŠTA TRAŽITI NI MI OD 50 G. OVO NE SMIJE PROĆI!!!

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

11.08.2021 08:57

Kako je to lijepo uklopljen privatni porodicni biznis kroz drzavne institucije! to moze proci samo u drzavi koja je do kraja privatizovana!

ODGOVORITE