Инспекторат Српске намјештао набавку „Нестро Петролу“

–Набавка горива Републичке управе за инспекцијске послове поништена је након што је Канцеларија за жалбе БиХ утврдила да је тендер био ограничен на само једног понуђача, односно да се погодовало „Нестро-Петролу“.

Република Српска 10.08.2021 | 13:24
Инспекторат Српске намјештао набавку „Нестро Петролу“

Како је ЦАПИТАЛ раније писао Инспекторат РС је приликом набавке горива тражио да понуђач има пумпе на 38 локација, а на свим тим локацијама бензинске станице има „Нестро Петрол“ док су на некима попут Чајнича и једини.

Канцеларија је након жалбе „Хифа Петрола“ поништила набавку и утврдила да уговорни орган није доказао да је апсолутно неопходно набављање горива за његова службена возила на свим траженим локацијама.

“Уговорни орган је пропустио да осигура правичну и активну конкуренцију која је гарантована Закона о јавним набавкама”, истакли су у Канцеларији.

ЦАПИТАЛ је такође објавио да запослени у Инспекторату тренутно точе гориво на „Нестро Петролу“, иако још увијек није истекао оквирни споразум са претходним добављачем, односно „Хифа Петролом“ који траје до фебруара 2022. године, нити је завршен поступак набавке горива за наредну годину.

У Инспекторату су тада нагласили да су са ранијим добављачем раскинули уговор због неуредног извршавања уговорних обавеза.

„Како бисмо обезбиједили нормално функционисање овог органа, позвани су представници „Нестро Петрола“ и замољени да до окончања поступка јавне набавке обезбиједе испоруку горива, на основу услова уговора о пословној сарадњи из ранијег периода, али без прејудицирања исхода новог поступка јавне набавке“, нагласили су тада у Инспекторату.

Подсјетимо, ово је већ трећи поступак набавке горива институција у Републици Српској који је обустављен или поништен.

Поништен је и поступак набавке горива Народне скупштине Републике Српске јер је након жалбе фирме „Нафтацо“ утврђено да је НСРС погодовала „Нестро Петролу“.

Утврђено је да је НСРС фаворизовала руску компанију управо тако што су као једну од локација навели Чајниче гдје само „Нестро“ има бензинску станицу, чиме су сви остали понуђачи били дисквалификовани.

И Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС је такође тражило да једна од локација на којима понуђач мора имати бензинску пумпу буде Чајниче, те је и тај поступак поништен.

(Цапитал) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

кл

10.08.2021 11:48

Па ја да сам власник неке друге пумпе (ХИФА, Петрол,...), отворио бих и у Чајничу, макар из балона пресипали гориво, само да им концепцију покваре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели

10.08.2021 11:51

Недајте брацо .Покрадосе нас Тајкуни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лемац

10.08.2021 11:53

Иституције раде свој посао,ријетко ал раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

10.08.2021 12:10

Нестро је једини ланац бензинских пумпи који уредно издаје фискалне рачуне. На 90% осталих никада нисам добио фискални рачун ако га нисам тражио. Зато зачепите уста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

10.08.2021 12:23

Мозда на пар пумпи у којима си ти био. Нестро у Српцу једва издаје рацуне и кад се затрази, а подраззумијева се да се то заобилази

Name

Србо

10.08.2021 12:20

Само нек се Маркач развија ,живио Додик и РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боби

10.08.2021 12:26

Не видим ста је спорно овдје , јел инспекција из Цајница треба да иде у други град да сипа гориво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Боби

10.08.2021 12:46

У Чајничу има стотину инспектора, провјери дали има и један, нелупај и живио генерал Маркач.

Name

граданин

10.08.2021 18:18

Инспекторат РС обавља инспекцијске прегледе над цијелим подруцјем РС и према томе има пуно право у јавној набавци горива да наведе све градове у РС.Стално помињање Цајница у вези набавки горива је поцело да вриједа градане и да их омаловазава .У граду има само једна бензинска станица Нестро Петрол и знаци да ни једна републицка институција не мозе да тоци гориво на тој бензинској пумпи јер је то одлука канцеларије за залбе.Оваквим нацином рјесавања залби канцеларија за залбе нас градане Цајница дискриминисе па и на неки нацин потцјењује и ставља нас у полозај који није у равноправан са осталим градовима.Инспектори када буду радили у Цајнице посто не могу да тоце гориво у Цајнуцу у Нестропетролу могу да иду до сусједних градова Пљевља -Црна Гора или Горазде-Федерација БиХ па да сипају гориво.А и ми градани ако се настави овако нецемо смјети сипати гориво у граду него це мо ици и сипати гориво у наведеним опатинама јер и нама се мозе забранити као сто је и републуцким институцујама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

11.08.2021 05:01

Ови сто се зале нека отворе пумпу у Цајницу и запосле 4 радника и свима добро.

ОДГОВОРИТЕ