Нешић: Одлука о притвору Савчићу неутемељена

Одлука Суда БиХ да генералу Миломиру Савчићу, на захтјев Тужилаштва БиХ, одреди притвор потпуно је правно неутемељена, с јасним политичким циљем да се након наметања Инцковог закона покаже сила српском народу, оцијенио је предсједник ДНС Ненад Нешић и позвао институције Републике Српске да правно, материјално и свим својим ресурсима стану иза генерала Савчића.

Република Српска 10.08.2021 | 12:26
Нешић: Одлука о притвору Савчићу неутемељена

''Генерал се часно и храбро одазвао на сваки позив Тужилаштва и Суда БиХ, није напуштао земљу, није контактирао са свједоцима и није у јавности коментарисао свој предмет што су биле мјере које су му одређене. Притвор му је одређен због неизречене мјере – забрана слободе мишљења и говора. Јасно је да је генерал Савчић жртва сарајевске хоботнице у правосуђу на нивоу БиХ која жели застрашити и ућуткати српски народ'', казао је Нешић.

''Док су бошњачки генерали недодирљиви, а процеси против хрватских генерала покушавају пребацити у Хрватску да се тамо затворе истраге, српски генерали, војници и полицајци су предмет 'лова на вјештице'. Како то Тужилаштво БиХ никада није упутило замолницу Србији да преузме истраге против њених држављана, него су они на потјерницама Интерпола? Јесу ли то право и правда?'', питао је лидер ДНС Ненад Нешић. 

"Ко неће да ћути, ко има намјеру да мисли својом главом и бори се за слободу говора, истиче Нешић, ''правосуђе на нивоу БиХ му поручује да може или у затвор или у Србију''.

''Увјерен сам да је ово одлука с дебелом политичком позадином која има циљ да испровоцира Републику Српску и додатно искомпликује политичку ситуацију у БиХ, не би ли ми повукли непромишљене потезе а они онда кукали и призивали међународну заједницу да интервенише. Мислим да више нема ниједног Србина који није свјестан како би нам било да нема Републике Српске и зато је важно да она остане стуб који ће нас све окупљати и држати заједно'', поручио је Нешић.   

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Вишеград

10.08.2021 11:01

Тако је предсједниче, треба све наше људе заштитити, јединством заштитити Републику Српску. Само немојте дозволити да Баја манипулише са вама и да то јединство користи само за себе. Већ је свима јасно да се брзо мора склонити, а њему је то одавно речено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

10.08.2021 11:32

Пусти ти Савцица Де ти нама реци несто о Додиковом уцествовању на сједници предсједниства БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

10.08.2021 12:21

Сви правници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац ВРС

10.08.2021 12:28

Генерал који је разјединио борце Републике Српске, јел о њему пришаш. Теби је добар зато јер су ти џепови пуни толико да си и новац цијепао од бијеса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

10.08.2021 12:59

Није битно ко је ово се тице РС а не кадрова СНСД-а. Савицица не подрзавам уопсте али је Србин и не треба дозволити да нам ово раде висе, Савициц је поданик Милорада Додика карактер 0, само јос једно нам мора бити јасно! да ово није једна од игранки Милорада Додика, он нема образа ни за своје кадрове које је све на овакав нацин потопио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

10.08.2021 14:05

Је ли часно и побјегао, када већ спомињеш част. Ако су такви , а ећина јесте,генерали, није онда ниста зачудо за борце.

ОДГОВОРИТЕ