Nešić: Odluka o pritvoru Savčiću neutemeljena

Odluka Suda BiH da generalu Milomiru Savčiću, na zahtjev Tužilaštva BiH, odredi pritvor potpuno je pravno neutemeljena, s jasnim političkim ciljem da se nakon nametanja Inckovog zakona pokaže sila srpskom narodu, ocijenio je predsjednik DNS Nenad Nešić i pozvao institucije Republike Srpske da pravno, materijalno i svim svojim resursima stanu iza generala Savčića.

Republika Srpska 10.08.2021 | 12:26
Nešić: Odluka o pritvoru Savčiću neutemeljena

''General se časno i hrabro odazvao na svaki poziv Tužilaštva i Suda BiH, nije napuštao zemlju, nije kontaktirao sa svjedocima i nije u javnosti komentarisao svoj predmet što su bile mjere koje su mu određene. Pritvor mu je određen zbog neizrečene mjere – zabrana slobode mišljenja i govora. Jasno je da je general Savčić žrtva sarajevske hobotnice u pravosuđu na nivou BiH koja želi zastrašiti i ućutkati srpski narod'', kazao je Nešić.

''Dok su bošnjački generali nedodirljivi, a procesi protiv hrvatskih generala pokušavaju prebaciti u Hrvatsku da se tamo zatvore istrage, srpski generali, vojnici i policajci su predmet 'lova na vještice'. Кako to Tužilaštvo BiH nikada nije uputilo zamolnicu Srbiji da preuzme istrage protiv njenih državljana, nego su oni na potjernicama Interpola? Jesu li to pravo i pravda?'', pitao je lider DNS Nenad Nešić. 

"Кo neće da ćuti, ko ima namjeru da misli svojom glavom i bori se za slobodu govora, ističe Nešić, ''pravosuđe na nivou BiH mu poručuje da može ili u zatvor ili u Srbiju''.

''Uvjeren sam da je ovo odluka s debelom političkom pozadinom koja ima cilj da isprovocira Republiku Srpsku i dodatno iskomplikuje političku situaciju u BiH, ne bi li mi povukli nepromišljene poteze a oni onda kukali i prizivali međunarodnu zajednicu da interveniše. Mislim da više nema nijednog Srbina koji nije svjestan kako bi nam bilo da nema Republike Srpske i zato je važno da ona ostane stub koji će nas sve okupljati i držati zajedno'', poručio je Nešić.   

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Višegrad

10.08.2021 11:01

Tako je predsjedniče, treba sve naše ljude zaštititi, jedinstvom zaštititi Republiku Srpsku. Samo nemojte dozvoliti da Baja manipuliše sa vama i da to jedinstvo koristi samo za sebe. Već je svima jasno da se brzo mora skloniti, a njemu je to odavno rečeno.

ODGOVORITE
Name

MENAGER

10.08.2021 11:32

Pusti ti Savcica De ti nama reci nesto o Dodikovom ucestvovanju na sjednici predsjednistva BiH

ODGOVORITE
Name

Pero

10.08.2021 12:21

Svi pravnici.

ODGOVORITE
Name

Borac VRS

10.08.2021 12:28

General koji je razjedinio borce Republike Srpske, jel o njemu prišaš. Tebi je dobar zato jer su ti džepovi puni toliko da si i novac cijepao od bijesa.

ODGOVORITE
Name

BL

10.08.2021 12:59

Nije bitno ko je ovo se tice RS a ne kadrova SNSD-a. Savicica ne podrzavam uopste ali je Srbin i ne treba dozvoliti da nam ovo rade vise, Savicic je podanik Milorada Dodika karakter 0, samo jos jedno nam mora biti jasno! da ovo nije jedna od igranki Milorada Dodika, on nema obraza ni za svoje kadrove koje je sve na ovakav nacin potopio.

ODGOVORITE
Name

General

10.08.2021 14:05

Je li časno i pobjegao, kada već spominješ čast. Ako su takvi , a ećina jeste,generali, nije onda nista začudo za borce.

ODGOVORITE