Суд БиХ: Данас рочиште генералу Савчићу

У Суду БиХ за данас је заказано рочиште у предмету против предсједника Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломира Савчића на којем би требало да буде разматран приједлог Тужилаштва за одређивање притвора због његових иступа у јавности.

Република Српска 09.08.2021 | 07:22
Суд БиХ: Данас рочиште генералу Савчићу

Адвокат Миодраг Стојановић, бранилац генерала Савчића, сматра апсолутно неоснованим приједлог Тужилаштва БиХ о одређивању притвора његовом брањенику.

"Њаму није забрањено да јавно наступа, њему је забрањено да у јавним наступима, како то каже рјешење, коментарише чињеницама које се односе на његов кривични поступак. Ниједно од његових јавног наступања није довело до кршења наведених мјера, нигдје није говорио о свом предмету. Говорио је генерално о питањима која су му постављана о општој ситуацији, измјени Кривичног закона у погледу негирања геноцида, о догађањима које се односе на Сребреницу, а не о свом конкретном предмету", изјавио је Стојановић Срни.

Стојановић је рекао да је у петак, 6. августа, као бранилац оптуженог генерала, добио позив и приједлог изјашњења Тужилаштва БиХ на оправданост продужења мјера забране које Савчић има.

Он је подсјетио да су према генералу Савчићу од раније постојале мјере забране напуштања БиХ, састајања са свједоцима у овом предмету и оно што је било најкарактеристичније - забрана наступања у медијима у дијелу гдје не смије коментарисати чињенице из свог предмета.

"Тужилаштво је у изјашњењу о редовној контроли наведених мјера затражило, тврдећи да је генерал Савчић својим иступима кршио ову мјеру, да се према њему изрекне мјера притвора. У том смисилу заказано је рочиште", навео је Стојановић.

Он је додао да је у прилог тог приједлога Тужилаштво доставило оне изјаве и наступе за које сматрају да представљају кршење мјера, а оне су дате у различитим медијима.

"Нама остаје да спроведемо то рочиште и да се изјаснимо у вези са тим њиховим приједлогом", појаснио је Стојановић.

Рочиште је заказано за 11.00 часова.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Гаврило

09.08.2021 05:55

А он је само играцка у рукама рудоње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

09.08.2021 07:28

Управо тако! Треба вратити филм уназад и доћи до тренутка позива у тужилаштво и објелодањивања оптужнице. Сад треба поставити питање коме иде у прилог да се ситуација компликује и заоштрава сад у овом тренутку? Опет се иде на затезање национални тензија, сад ми требамо: јој они нама ово, а ми њима оно...

Name

рре

09.08.2021 10:01

Ако бог да такве лопове Додикове неће ни пуштати из затвора.

Name

Драган МД

09.08.2021 06:55

Каква галама без основа. Има надлежна институција да сагледа све чињенице и донесе одлуку. Ако не требају судови хајмо их укинути па нека ради ко шта хоће. Јел то хоћете ?? Ако је прекршио закон, нека га казне најстрожије, таман да ми је рођени отац. Доста вас је више .Овај ,,наш,, онај ,,њихов,, и нигдје краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

09.08.2021 07:22

Псссссст. Све сто гласно казес мозе те костати слободе.....зато сто си Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ах ...

09.08.2021 07:29

Прихватио си игру , сада играј , како лакташка битанга свира у договору са такозваном Горданом Тадић . Ако ћеш да радиш и будеш добар послушник неће те кривично гонити , а ако се случајно предомислиш , знаш шта те чека - ћуза . Зато се борци требају добро организовати , да те отјерају са те позиције , на којој никада ниси ни требао бити . Одувијек си радио , искључиво за интерес режима и онда , подразумијева се , против борачке популације .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криваја

09.08.2021 08:51

Генерале ста би од насег команданта 3 пута си рањаван у ватру смо били спремни за тебе ици. Засто се прода сто ходас спустене главе???? Засто нас све изда да те се стидимо и на помен твог имена а камоли да каземо да смо ратовали заједно,? Купи те дезертер и ратни профитер .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

09.08.2021 12:47

Обзиром да је Додиковац,немам емоција,равна линија.Нити смрди нит мириши.Како је нај горе.Издао нас је и сад кад нам је нај теже,рат је ништа у односу на старост у коју смо већ добро загазили,социјално незбринути.Нек му се суди по правди,нек га спашава саборац Баја.

ОДГОВОРИТЕ