Бијељина: Пријем за пријатељске и градове побратиме

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић организовао је пријем за више од 30 делегација градова побратима и пријетељских градова, као и за представнике дипломатског кора који у Бијељини бораве поводом Славе града Светог Пантелејмона.

Република Српска 08.08.2021 | 20:15
Бијељина: Пријем за пријатељске и градове побратиме

Бити домаћин великом броју делегација братских и пријатељских градова, представника дипломатских мисија и међународних организација, је према ријечима градоначелника Бијељине Љубише Петровића част али и одговорност. Петровић је додао, да је њихов циљ да Бијељину промовишу као успјешну локалну заједницу. 

 “Бијељина као град отвореног срца, угостила је данас преко 30 делегација. Сви они су наши пријатељи али И наши сарадници у многим пословним идејама које су јако важне за развој нашег града”, поручио је Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине. Петровић је искористио прилику да честита свим грађанима Бијељине Славу Светог Пантелејмона, са жељом да градимо бољу будућност И да наши људи остају на овим просторима. 

Овогодишњи кум славе, у име градоначелника Куманова Александар Крстевски, поручио је да је овај сусрет прилика и за разговор о међусарадњи. 

“Већ смо разговарали о могућој сарадњи на пољу улагања у индустријске зоне. Веома сам изненађен добрим пословним идејама које сам чуо на дашањем пријему”, рекао јеАлександар Крстевски, замјеник градоначелника града Куманово у Сјеверној Македонији.

Делегација братског града Крушевац истакла је значај њиховог боравка у Бијељини, јер осим пословне сарадње, ова два града веже и искрено пријатељство. 

“Ми се овдје увек осећамо пријатно. Наша сарадња И пријатељство траје већ годинама уназад  и као што волимо доћи, тако исто волимо да угостимо делегацију града Бијељина, као што је био случај поводом Видовдана”, истакао је Александар Јовановић, замјеник градоначелника града Крушевац у Србији.

Поводом Славе Града у Бијељини борави преко 30 делегација из РС, Србије, Њемачке, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Словеније и Румуније. Њихови представници изразили су интересовање за сарадњу на свим нивоима која би била на обострану корист.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Озбиљан тип

08.08.2021 18:35

Тип који има кичму

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врло врло озбиљан

08.08.2021 19:40

И на да све прави али бас прави правцати народни цовјек и претставник народа,каквог би многи позелили....

Name

Тале

08.08.2021 19:50

Свака част за градоначелника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛОБОДА

08.08.2021 20:24

БИЈЕЉИНА ЈЕ СРЕЦНА СТО ИМА ОВАКОГ ГРАДОНАЦЕЛНИКА.НОРМАЛАН ЦОВЈЕК,НИЈЕ ПОПУЛИСТА,ОЛИЦЕЊЕ ЈЕДНОГ СЕМБЕРСКОГ ДОМАЦИНА.ПОКАЗАО ЈЕ ДА МОЗЕ ДА СМИРЕНО ДА РЈЕСАВА ПРОБКЕМЕ У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ,ДА РАЗГОВАРА СА ЉУДИМА О ЊИХОВИМ ПРОБЛЕМИМА,И ДА ИМ ПОМОГНЕ КОЛИКО ЈЕ У МОГУЦНОСТИ.ВЕЛИКА ОРЕДНОСТ СТО ЈЕ НА ВРИЈЕМЕ УСПОСТАВИО САРАДЊУ СА ГРСДОВИМА У СРБИЈИ И ОКРУЗЕЊУ,ЈЕР КАД СЕ ЗАВРСИ ДИО АУТОПУТА ОД БИЈЕЉИНЕ ДО КУЗМИНА И ПОВЕЗУ СЕ СА СРБИЈОМ И РИЈЕСИ ПРОБЛЕМ ЦАРИНСКОГ ПРЕЛАЗА НА РАЦИ,БИЈЕЉИНА ПОСТАЈЕ ПРИМАМЉИВА ДЕСТИНАЦИЈА ЗА СТРАНЕ ИНВЕСТИТОРЕ,И МОГУЦНОСТ ЗА БРЗИ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ.БИЈЕЉИНЦИ,СРЕЦНА ВАМ СЛАВА ,СВЕТИ ПАНТЕЛЕЈМОН,ДА БОГ ДА ДА ГА У ЗДРАВЉУ И СРЕЦИ СЛАВИТЕ ДУГО ГОДИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разочаравајуће

09.08.2021 10:33

Е вала, могло је и без чича драже. Није им то требало. Упрскаше до плећа.

ОДГОВОРИТЕ