Bijeljina: Prijem za prijateljske i gradove pobratime

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović organizovao je prijem za više od 30 delegacija gradova pobratima i prijeteljskih gradova, kao i za predstavnike diplomatskog kora koji u Bijeljini borave povodom Slave grada Svetog Pantelejmona.

Republika Srpska 08.08.2021 | 20:15
Bijeljina: Prijem za prijateljske i gradove pobratime

Biti domaćin velikom broju delegacija bratskih i prijateljskih gradova, predstavnika diplomatskih misija i međunarodnih organizacija, je prema riječima gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića čast ali i odgovornost. Petrović je dodao, da je njihov cilj da Bijeljinu promovišu kao uspješnu lokalnu zajednicu. 

 “Bijeljina kao grad otvorenog srca, ugostila je danas preko 30 delegacija. Svi oni su naši prijatelji ali I naši saradnici u mnogim poslovnim idejama koje su jako važne za razvoj našeg grada”, poručio je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine. Petrović je iskoristio priliku da čestita svim građanima Bijeljine Slavu Svetog Pantelejmona, sa željom da gradimo bolju budućnost I da naši ljudi ostaju na ovim prostorima. 

Ovogodišnji kum slave, u ime gradonačelnika Kumanova Aleksandar Krstevski, poručio je da je ovaj susret prilika i za razgovor o međusaradnji. 

“Već smo razgovarali o mogućoj saradnji na polju ulaganja u industrijske zone. Veoma sam iznenađen dobrim poslovnim idejama koje sam čuo na dašanjem prijemu”, rekao jeAleksandar Krstevski, zamjenik gradonačelnika grada Kumanovo u Sjevernoj Makedoniji.

Delegacija bratskog grada Kruševac istakla je značaj njihovog boravka u Bijeljini, jer osim poslovne saradnje, ova dva grada veže i iskreno prijateljstvo. 

“Mi se ovdje uvek osećamo prijatno. Naša saradnja I prijateljstvo traje već godinama unazad  i kao što volimo doći, tako isto volimo da ugostimo delegaciju grada Bijeljina, kao što je bio slučaj povodom Vidovdana”, istakao je Aleksandar Jovanović, zamjenik gradonačelnika grada Kruševac u Srbiji.

Povodom Slave Grada u Bijeljini boravi preko 30 delegacija iz RS, Srbije, Njemačke, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Rumunije. Njihovi predstavnici izrazili su interesovanje za saradnju na svim nivoima koja bi bila na obostranu korist.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ozbiljan tip

08.08.2021 18:35

Tip koji ima kičmu

ODGOVORITE
Name

Vrlo vrlo ozbiljan

08.08.2021 19:40

I na da sve pravi ali bas pravi pravcati narodni covjek i pretstavnik naroda,kakvog bi mnogi pozelili....

Name

Tale

08.08.2021 19:50

Svaka čast za gradonačelnika.

ODGOVORITE
Name

SLOBODA

08.08.2021 20:24

BIJELJINA JE SRECNA STO IMA OVAKOG GRADONACELNIKA.NORMALAN COVJEK,NIJE POPULISTA,OLICENJE JEDNOG SEMBERSKOG DOMACINA.POKAZAO JE DA MOZE DA SMIRENO DA RJESAVA PROBKEME U LOKALNOJ ZAJEDNICI,DA RAZGOVARA SA LJUDIMA O NJIHOVIM PROBLEMIMA,I DA IM POMOGNE KOLIKO JE U MOGUCNOSTI.VELIKA OREDNOST STO JE NA VRIJEME USPOSTAVIO SARADNJU SA GRSDOVIMA U SRBIJI I OKRUZENJU,JER KAD SE ZAVRSI DIO AUTOPUTA OD BIJELJINE DO KUZMINA I POVEZU SE SA SRBIJOM I RIJESI PROBLEM CARINSKOG PRELAZA NA RACI,BIJELJINA POSTAJE PRIMAMLJIVA DESTINACIJA ZA STRANE INVESTITORE,I MOGUCNOST ZA BRZI EKONOMSKI RAZVOJ.BIJELJINCI,SRECNA VAM SLAVA ,SVETI PANTELEJMON,DA BOG DA DA GA U ZDRAVLJU I SRECI SLAVITE DUGO GODINA.

ODGOVORITE
Name

Razočaravajuće

09.08.2021 10:33

E vala, moglo je i bez čiča draže. Nije im to trebalo. Uprskaše do pleća.

ODGOVORITE