У Љубињу три пожара, ватра близу кућа

У Љубињу су активна три пожара, а у засеоку Пустипуси ватра је на 300 метара од сеоских кућа, али се не очекује да ће угрозити стамбене објекте, речено је Срни у љубињској

Република Српска 08.08.2021 | 13:47
У Љубињу три пожара, ватра близу кућа

"Ситуација у Љубињу није баш добра јер имамо пожаре на три мјеста. Сви ватрогасци и све расположиве снаге су на терену са пет возила, а у гашењу пожара помаже и полиција и локални становници", истакли су у љубињској ватрогасној јединици.

Пожар у љубињском засеоку Пустипуси према селу Банчићи је 300 метара удаљен од кућа, а ватра је под контролом, навели су у тој ватрогасној јединици и додали да у гашењу пожара помаже доста добровољаца и да се за сада не очекује да ће ватра угрозити куће, иако вјетар отежава гашење.

Други је пожар на локалитету Ржани До, на пограничном дијелу између општина Љубиње и Требиње и ту помажу требињски ватрогасци.

На трећој локацији је пожар у мјесту Липница, који је ноћас био локализован, али је на том подручју активно још низ ситних пожара, навели су љубињски ватрогасци и истакли да гашење пожара највише отежава то што је терен неприступачан.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рс

08.08.2021 16:03

Могла би сва Херцеговина да изгори а Додо не би дао хелиооптер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.08.2021 16:46

Не излази из њега. Данас се опет возикао на руцак.

Name

Ацо

08.08.2021 21:45

Па засто се не ангазују Орузане снаге БИХ ...да барем ураде неко хумано дјело за овај народ...или оцито само слузе за стразе и по коју мисију...

ОДГОВОРИТЕ