U Ljubinju tri požara, vatra blizu kuća

U Ljubinju su aktivna tri požara, a u zaseoku Pustipusi vatra je na 300 metara od seoskih kuća, ali se ne očekuje da će ugroziti stambene objekte, rečeno je Srni u ljubinjskoj

Republika Srpska 08.08.2021 | 13:47
U Ljubinju tri požara, vatra blizu kuća

"Situacija u Ljubinju nije baš dobra jer imamo požare na tri mjesta. Svi vatrogasci i sve raspoložive snage su na terenu sa pet vozila, a u gašenju požara pomaže i policija i lokalni stanovnici", istakli su u ljubinjskoj vatrogasnoj jedinici.

Požar u ljubinjskom zaseoku Pustipusi prema selu Bančići je 300 metara udaljen od kuća, a vatra je pod kontrolom, naveli su u toj vatrogasnoj jedinici i dodali da u gašenju požara pomaže dosta dobrovoljaca i da se za sada ne očekuje da će vatra ugroziti kuće, iako vjetar otežava gašenje.

Drugi je požar na lokalitetu Ržani Do, na pograničnom dijelu između opština Ljubinje i Trebinje i tu pomažu trebinjski vatrogasci.

Na trećoj lokaciji je požar u mjestu Lipnica, koji je noćas bio lokalizovan, ali je na tom području aktivno još niz sitnih požara, naveli su ljubinjski vatrogasci i istakli da gašenje požara najviše otežava to što je teren nepristupačan.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rs

08.08.2021 16:03

Mogla bi sva Hercegovina da izgori a Dodo ne bi dao helioopter

ODGOVORITE
Name

Re

08.08.2021 16:46

Ne izlazi iz njega. Danas se opet vozikao na rucak.

Name

Aco

08.08.2021 21:45

Pa zasto se ne angazuju Oruzane snage BIH ...da barem urade neko humano djelo za ovaj narod...ili ocito samo sluze za straze i po koju misiju...

ODGOVORITE