Дани меда у Семберији: Вратити се природи

У оквиру програма обиљежавања Пантелинских дана,  на Градском тргу у  Бијељини  отворена  је шеснаеста по реду манифестација “Дани меда у Семберији”.

Република Српска 06.08.2021 | 14:50
Дани меда у Семберији: Вратити се природи

Након прошлогодишње паузе проузроковане пандемијом вируса корона, центар Бијељине поново је у знаку меда И других пчелињих производа. Овогодишња манифестација “Дани меда у Семберији “ окупила је десетак произвођача, који су , како кажу,  задовољни приликом да промовишу и продају своје производе.

“Пчеларством се бавим од 1968. године. Свака година све је лошија. Прошле године прополис је био доста тражен и све више људи користи пчелиње производе”, рекао је Милош Лучић, пчелар из Шамца.

“Већ четрнаести пут овдје излажемо своје производе као што су полен, прополис И матична млијеч и препарате на бази меда. Пчеларством се бавим већ четрдесетак година, а ова година једна је најлошијих година за пчеларе”, истакао је и Небојша Андрић који је у Семберију донио мед са Озрена. 

Иако ни ова година пчеларима није ишла на руку, традиција одржавања ове манифестације је настављена и то је веома важно, истакао је предсједник Удружења пчелара “Семберија” Милан Симеуновић.

"На овогодишњој манифестацији мањи је број произвођача у односу на претходне године, али су осим пчелара из Семберије, своје производе изложили и пчелари са подручја Зворника, Озрена И Брчког”, рекао је предсједник Удружења пчелара “Семберија” Милан Симеуновић.

“Дане меда у Семберији”  отворио је градоначелник Љубиша Петровић.

“Треба и у будуће да радимо на промоцији меда и пчелињих производа. Данас имамо ту част да дегустирамо пчелиње производе, а истакао бих и колико је битно вратити се природи. Вратити се природи значи вратити се и меду Иипчелињим производима”, поручио је градоначелник Бијељине.

На подручју Семберије има око 300 регистрованих пчелара који се, као и други пчелари широм свијета суочавају са посљедицама еколошких промјена, недостатком хране и великом употребом пестицида. Зато је бављење пчеларством све теже, а манифестације попут ове све значајније.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Галеб

07.08.2021 04:46

Поново тај градонацелник ради споредне послове ,приоритет је похапсити снобове наследнике мице мицица и вратити 100 милиона км сто су покрали од народа а после прославе И остало покази Градонацелнице Илиси криминалац или постен немозе обоје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орао

07.08.2021 18:16

Е галебе, галебе, па није то посао градоначелника, то би требало да ради полиција и тужилаштво, а они су Црвена секта.