Нешић о министарки: Једва чекам да јој видимо леђа

Члан Комисије за спољне послове Представничког дома парламента БиХ Ненад Нешић оцијенио је да је министар спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић "екстрем" и да је њено неовлаштено дјеловање у Техерану наставак њеног скандалозног понашања.

Босна и Херцеговина 05.08.2021 | 17:28
Нешић о министарки: Једва чекам да јој видимо леђа

Не знам да ли се Турковићева може назвати министром иностраних послова. Ријеч је о екстрему. И прије смо указивали на њен лош рад и тражили њену смјену – рекао је Нешић Срни.

Без обзира колико је БиХ нефункционална, каже Нешић, највећа грешка српских посланика у парламенту БиХ је што су дошли у позицију да гласају за њено именовање на позицију министра иностраних послова у Савјету министара.

– Надам се да нам се оваква грешка као што је случај са министром Турковић никада више неће поновити. Ми себе не можемо аболирати од одговорности – рекао је Нешић.

Када је ријеч о дипломатским гафовима Турковићеве, Нешић сматра да је то само наставак њеног скандалозног понашања.

– Могу само да кажем да једва чекам да јој истекне мандат и да јој видимо леђа – додао је Нешић.

Турковићева је разговарала у Техерану са новоизабраним предсједником Ирана Ебрахимом Раисијем, кога многи Иранци и активисти за људска права доводе у везу са масовним погубљењем политичких затвореника 80-тих година.

Кабинет српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика оградио се од неовлашћеног дјеловања Турковићеве у Техерану.

Савјетник за спољну политику српског члана Предсједништва Ана Тришић рекла је Срни да Турковићева као министар има генерално овлашћење да одржава контакт са свим државама са којима БиХ има дипломатске односе, укључујући Иран, али је морала да води рачуна о деликатности ситуације.

Конзервативни клерик Ибрахим Раиси, бивши шеф иранског правосуђа, изабран је у јуну за новог предсједника Ирана.

Сматра се одговорним за смакнуће вјешањем најмање 3.000 људи. Амнести интернешенел тражи да се против њега покрене истрага за злочине против човјечности и за грубу повреду људских права.

(Срна)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Реално

05.08.2021 15:51

Србовање је у моди ,ко не Србује нема му ФОТЕЉЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

05.08.2021 16:12

Браво нешићу нека си јасно и гласно рекао

Name

Баш тако

06.08.2021 02:12

Нека си рекао оно гафовски, да не могу свашта минисри радити, као ни директори. Свима вам, ја бих волио видјети леђа, који гледате само себе и своје. Она бар ради за свој народ, њу подржава народ из кога долази. Што сте гласали, сада кусајте, али на штету народа, шта вас брига за народ битна је плата ЕXТРЕМНА ЗА НАШЕ УСЛОВЕ, РАД ПО КОМИСИЈАМА ВАМ СЕ И НЕ ЗНА БРОЈА.,

Name

Нострадамус

06.08.2021 05:01

То је Додикова министарка они су је подрзали и Додик је тада рекао боље и неко из Сда него из СДС Пдп или Днс.Како имамо кратку памет то је цудо.

Name

Реално

05.08.2021 15:53

Асад у Сирији побио много висе људи али посто Руси имају интерес то је ОК !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инцку то није био

05.08.2021 16:32

Никакав проблем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искре

06.08.2021 09:07

Инцко је мјерио сприда, а овај би одозада. А јеси враголан!!

Name

Паук

05.08.2021 17:57

Сваки народ бира свога предсједника као и ми свога,. То је избор народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Икона

05.08.2021 19:36

Ста би са Иконом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МрзитељПДА

05.08.2021 19:38

Принцип у БиХ је да свако да свој број министара и не пиропитује за друге! Тако прође Турковићка али и Кошарац швалерчина и алкос

ОДГОВОРИТЕ
Name

Популарност је чудо

06.08.2021 00:55

Дао Бог да и ми свима вама политичарима Ове гарнитурw видимо Ледза , толико сте јадни и корумпирани да висе ни под нокат не мозе. Пљујете једни друге а свима вам фино , угодно и све редовно . Плате , аута , бонуси , путовања , топли оброци. И пуно тога сто вам и онако не припада. Сви ви политичари сте пуни мржње , љубоморе и дрскости , борећи се који је од вас на бољој позицији а народ од вас нема никакве користи само главобоља . Лично мислим да вам сви Медији дају превише пажње и времена јер је то веома скупо а ви то не заслужујете. Да би били у знаку пажње морате бити веома дрским, национално орјентисани и наравно не васпитани , јер тако стижете популарност бас попут Додика сто висе лане, увриједи и омалозава, веће су шансе да буде бољи водза , па изгледа да сте сви кренули његовим путем . Популарност је Чудо , Несицу окрените плочу ако већ није касно и износите несто конкретније и просперитетним да би градзани живјели боље а не горе.

ОДГОВОРИТЕ