Nešić o ministarki: Jedva čekam da joj vidimo leđa

Član Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma parlamenta BiH Nenad Nešić ocijenio je da je ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković "ekstrem" i da je njeno neovlašteno djelovanje u Teheranu nastavak njenog skandaloznog ponašanja.

Bosna i Hercegovina 05.08.2021 | 17:28
Nešić o ministarki: Jedva čekam da joj vidimo leđa

Ne znam da li se Turkovićeva može nazvati ministrom inostranih poslova. Riječ je o ekstremu. I prije smo ukazivali na njen loš rad i tražili njenu smjenu – rekao je Nešić Srni.

Bez obzira koliko je BiH nefunkcionalna, kaže Nešić, najveća greška srpskih poslanika u parlamentu BiH je što su došli u poziciju da glasaju za njeno imenovanje na poziciju ministra inostranih poslova u Savjetu ministara.

– Nadam se da nam se ovakva greška kao što je slučaj sa ministrom Turković nikada više neće ponoviti. Mi sebe ne možemo abolirati od odgovornosti – rekao je Nešić.

Kada je riječ o diplomatskim gafovima Turkovićeve, Nešić smatra da je to samo nastavak njenog skandaloznog ponašanja.

– Mogu samo da kažem da jedva čekam da joj istekne mandat i da joj vidimo leđa – dodao je Nešić.

Turkovićeva je razgovarala u Teheranu sa novoizabranim predsjednikom Irana Ebrahimom Raisijem, koga mnogi Iranci i aktivisti za ljudska prava dovode u vezu sa masovnim pogubljenjem političkih zatvorenika 80-tih godina.

Kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika ogradio se od neovlašćenog djelovanja Turkovićeve u Teheranu.

Savjetnik za spoljnu politiku srpskog člana Predsjedništva Ana Trišić rekla je Srni da Turkovićeva kao ministar ima generalno ovlašćenje da održava kontakt sa svim državama sa kojima BiH ima diplomatske odnose, uključujući Iran, ali je morala da vodi računa o delikatnosti situacije.

Konzervativni klerik Ibrahim Raisi, bivši šef iranskog pravosuđa, izabran je u junu za novog predsjednika Irana.

Smatra se odgovornim za smaknuće vješanjem najmanje 3.000 ljudi. Amnesti internešenel traži da se protiv njega pokrene istraga za zločine protiv čovječnosti i za grubu povredu ljudskih prava.

(Srna)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Realno

05.08.2021 15:51

Srbovanje je u modi ,ko ne Srbuje nema mu FOTELJE !

ODGOVORITE
Name

Lazar

05.08.2021 16:12

Bravo nešiću neka si jasno i glasno rekao

Name

Baš tako

06.08.2021 02:12

Neka si rekao ono gafovski, da ne mogu svašta minisri raditi, kao ni direktori. Svima vam, ja bih volio vidjeti leđa, koji gledate samo sebe i svoje. Ona bar radi za svoj narod, nju podržava narod iz koga dolazi. Što ste glasali, sada kusajte, ali na štetu naroda, šta vas briga za narod bitna je plata EXTREMNA ZA NAŠE USLOVE, RAD PO KOMISIJAMA VAM SE I NE ZNA BROJA.,

Name

Nostradamus

06.08.2021 05:01

To je Dodikova ministarka oni su je podrzali i Dodik je tada rekao bolje i neko iz Sda nego iz SDS Pdp ili Dns.Kako imamo kratku pamet to je cudo.

Name

Realno

05.08.2021 15:53

Asad u Siriji pobio mnogo vise ljudi ali posto Rusi imaju interes to je OK !

ODGOVORITE
Name

Incku to nije bio

05.08.2021 16:32

Nikakav problem!

ODGOVORITE
Name

Iskre

06.08.2021 09:07

Incko je mjerio sprida, a ovaj bi odozada. A jesi vragolan!!

Name

Pauk

05.08.2021 17:57

Svaki narod bira svoga predsjednika kao i mi svoga,. To je izbor naroda

ODGOVORITE
Name

Ikona

05.08.2021 19:36

Sta bi sa Ikonom?

ODGOVORITE
Name

MrziteljPDA

05.08.2021 19:38

Princip u BiH je da svako da svoj broj ministara i ne piropituje za druge! Tako prođe Turkovićka ali i Košarac švalerčina i alkos

ODGOVORITE
Name

Popularnost je čudo

06.08.2021 00:55

Dao Bog da i mi svima vama političarima Ove garniturw vidimo Ledza , toliko ste jadni i korumpirani da vise ni pod nokat ne moze. Pljujete jedni druge a svima vam fino , ugodno i sve redovno . Plate , auta , bonusi , putovanja , topli obroci. I puno toga sto vam i onako ne pripada. Svi vi političari ste puni mržnje , ljubomore i drskosti , boreći se koji je od vas na boljoj poziciji a narod od vas nema nikakve koristi samo glavobolja . Lično mislim da vam svi Mediji daju previše pažnje i vremena jer je to veoma skupo a vi to ne zaslužujete. Da bi bili u znaku pažnje morate biti veoma drskim, nacionalno orjentisani i naravno ne vaspitani , jer tako stižete popularnost bas poput Dodika sto vise lane, uvrijedi i omalozava, veće su šanse da bude bolji vodza , pa izgleda da ste svi krenuli njegovim putem . Popularnost je Čudo , Nesicu okrenite ploču ako već nije kasno i iznosite nesto konkretnije i prosperitetnim da bi gradzani živjeli bolje a ne gore.

ODGOVORITE