Олуја треба да буде у колективној свијести српског народа

Олуја је највећи злочин који је наш народ проживио у посљедњем рату на територији бивше Југославије. Чак и када помислите на то да је више од 250.000 људи нашег народа остало без свог родног огњишта и своје куће, осјетите колико је то стравично, поручио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић поводом годишњице хрватске акције “Олуја”.

Република Српска 04.08.2021 | 17:10
Олуја треба да буде у колективној свијести српског народа

– Важно је да то буде наше колективно сјећање и задатак да наш народ више никада не проживи више ништа слично. Зато, како бисмо то избјегли, морамо се сјећати, али и водити мудру политику и бити свјесни колико смо скупо платили нашу слободу и мјеста на којима данас живимо – рекао је Станивуковић.

Он је додао да морамо бити свјесни да смо дужни чувати Републику Српску, Србију, Црну Гору и свако мјесто на којем живи нека српска душа.

– То мјесто је моје огњиште и мој дом. Годишњицу Олује и немилих догађаја из тог периода обиљежавамо зарад нас самих, не упирући прстом у било кога и не тјерајући кроз одлуке и законе друге да на нашу прошлост гледају онако како ми гледамо и по том смо посебни и на то смо поносни – рекао је градоначелник Бањалуке.

Станивуковић истиче да је то данас веома важно рећи, јер нас као народ тјерају да неке догађаје гледамо онако како неко други то хоће.

– Управо због тога не дозвољавамо ни да нам се такве ствари намећу. Ми смо наше прошлости и страдања свјесни, али смо у свему томе другачији, у чему се огледа и наша величина и снага. Јако је важно да у овоме будемо заједно и да у ставовима будемо јединствени, те да тежимо томе да сабирамо и окупљамо наш народ, а не да се дијелимо – рекао је Станивуковић.

Он је закључио да немамо право да то чинимо због тешке прошлости коју имамо, али и због боље будућности за коју се залажемо.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Босанац

04.08.2021 16:08

И ово је било чисто етничко чишћење Срба у Хрватској, као што је било Бошњака у БиХ. Жалосно је то што су на свим странама највише страдао обичан народ... А политичари се препуцавају са пуним џеповима.. баш смо овце..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Босанац

04.08.2021 17:53

Бас тако, слазем се.

Name

Коко локо

04.08.2021 16:41

Браво ДРАШКО. Млад човјек а тако јаке ријечи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

04.08.2021 17:46

Реци то човићу и Додику. Не нападајте бошњаке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

04.08.2021 18:31

Тако Драшко кажу и Бошњаци за своја страдања у БиХ,а највише су страдали и били прогнани и ето свако прича своју причу и осуђује другу страну,друга страна то негира и каже да су они највише страдали и никад правде и помирења на Балкану уплатом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сабах

04.08.2021 21:26

Јест јест. Купрес, Јајце, Гламоч, Грахово, Петровац, Дрвар, Кључ, Србобран, Сански Мост, Крупа, Илидза, Илијаш, Хадзици, Рајловац, Вигошћа итд итд…. Ајде сад наброји бошњачке опстине одакле су прогнани

Name

Зајко

05.08.2021 09:02

Ви сте дупло бројнији са везаном заставом, сходно томе процентуално исто смо страдали,ако не сматрас да је срба требало висе с обзиром да злоцинци и злоцини не би били пресудјени па ти јако зао..

Name

Конобар

05.08.2021 06:11

Мени је битно да си се ти усликао а остало је све мање вазно.

ОДГОВОРИТЕ