Oluja treba da bude u kolektivnoj svijesti srpskog naroda

Oluja je najveći zločin koji je naš narod proživio u posljednjem ratu na teritoriji bivše Jugoslavije. Čak i kada pomislite na to da je više od 250.000 ljudi našeg naroda ostalo bez svog rodnog ognjišta i svoje kuće, osjetite koliko je to stravično, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković povodom godišnjice hrvatske akcije “Oluja”.

Republika Srpska 04.08.2021 | 17:10
Oluja treba da bude u kolektivnoj svijesti srpskog naroda

– Važno je da to bude naše kolektivno sjećanje i zadatak da naš narod više nikada ne proživi više ništa slično. Zato, kako bismo to izbjegli, moramo se sjećati, ali i voditi mudru politiku i biti svjesni koliko smo skupo platili našu slobodu i mjesta na kojima danas živimo – rekao je Stanivuković.

On je dodao da moramo biti svjesni da smo dužni čuvati Republiku Srpsku, Srbiju, Crnu Goru i svako mjesto na kojem živi neka srpska duša.

– To mjesto je moje ognjište i moj dom. Godišnjicu Oluje i nemilih događaja iz tog perioda obilježavamo zarad nas samih, ne upirući prstom u bilo koga i ne tjerajući kroz odluke i zakone druge da na našu prošlost gledaju onako kako mi gledamo i po tom smo posebni i na to smo ponosni – rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković ističe da je to danas veoma važno reći, jer nas kao narod tjeraju da neke događaje gledamo onako kako neko drugi to hoće.

– Upravo zbog toga ne dozvoljavamo ni da nam se takve stvari nameću. Mi smo naše prošlosti i stradanja svjesni, ali smo u svemu tome drugačiji, u čemu se ogleda i naša veličina i snaga. Jako je važno da u ovome budemo zajedno i da u stavovima budemo jedinstveni, te da težimo tome da sabiramo i okupljamo naš narod, a ne da se dijelimo – rekao je Stanivuković.

On je zaključio da nemamo pravo da to činimo zbog teške prošlosti koju imamo, ali i zbog bolje budućnosti za koju se zalažemo.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Bosanac

04.08.2021 16:08

I ovo je bilo čisto etničko čišćenje Srba u Hrvatskoj, kao što je bilo Bošnjaka u BiH. Žalosno je to što su na svim stranama najviše stradao običan narod... A političari se prepucavaju sa punim džepovima.. baš smo ovce..

ODGOVORITE
Name

Re Bosanac

04.08.2021 17:53

Bas tako, slazem se.

Name

Koko loko

04.08.2021 16:41

Bravo DRAŠKO. Mlad čovjek a tako jake riječi.

ODGOVORITE
Name

Tako je

04.08.2021 17:46

Reci to čoviću i Dodiku. Ne napadajte bošnjake.

ODGOVORITE
Name

Zoki

04.08.2021 18:31

Tako Draško kažu i Bošnjaci za svoja stradanja u BiH,a najviše su stradali i bili prognani i eto svako priča svoju priču i osuđuje drugu stranu,druga strana to negira i kaže da su oni najviše stradali i nikad pravde i pomirenja na Balkanu uplatom.

ODGOVORITE
Name

Re Sabah

04.08.2021 21:26

Jest jest. Kupres, Jajce, Glamoč, Grahovo, Petrovac, Drvar, Ključ, Srbobran, Sanski Most, Krupa, Ilidza, Ilijaš, Hadzici, Rajlovac, Vigošća itd itd…. Ajde sad nabroji bošnjačke opstine odakle su prognani

Name

Zajko

05.08.2021 09:02

Vi ste duplo brojniji sa vezanom zastavom, shodno tome procentualno isto smo stradali,ako ne smatras da je srba trebalo vise s obzirom da zlocinci i zlocini ne bi bili presudjeni pa ti jako zao..

Name

Konobar

05.08.2021 06:11

Meni je bitno da si se ti uslikao a ostalo je sve manje vazno.

ODGOVORITE