Бајден позвао гувернера Њујорка да поднесе оставку

Председник САД Џозеф Бајден позвао је гувернера државе Њујорк да поднесе оставку.

Свијет 04.08.2021 | 15:47
Бајден позвао гувернера Њујорка да поднесе оставку

Председник Бајден је након саопштења државног тужилаштва поручио да би Куомо, у светлу објављених сазнања, требало да поднесе оставку, преноси АП.

"Мислим да би он требало да поднесе оставку", поручио је председник САД. Открића државног тужилаштва, од којих је већина првобитно објављена још прошле зиме, довела су до бројних захтева угледних демократа да Куомо поднесе оставку.

Амерички сенатори Чук Шамер и Кирстен Гилибранд изјавили су јуче након објављивања извештаја да налази истраге учвршћују њихове позиве Куому, упућене први пут у марту ове године, да поднесе оставку.

"Ниједан изабрани званичник није изнад закона. Житељи Њујорка заслужују боље у канцеларији гувернера. Верујемо и даље да би гувернер требало да поднесе оставку", поручили су Шамер и Гилибранд у заједничком саопштењу.

Гувернер Њујорка Ендру Куомо негирао је оптужбе државног тужилаштва о томе да је сексуално узнемиравао 11 жена, укључујући и запослене у свом кабинету, као и да је покушавао да се освети женама које су га пријавиле, пренео је раније АП.

У снимљеном одговору на налаже истражног тима државног тужилаштва Њујорка Куомо је узвратио да се "чињенице много разликују од онога што је приказано", као и да "никада никога није неприкладно додирнуо или учинио непримерен сексуални гест".

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Биља

04.08.2021 14:26

Бескрајно лицемјерство, продавање поштења. Интересантно да нико не процесуира педере и лезбијке, због тога што сексуално узнемиравају друге. Него, оотуже нормалног човјека, који је можда некада лупио по задњици неку згодну црнкињу. Изопачени свијет, у коме нормално желе прогласити ненормалним. Нема веће слободе него код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.08.2021 15:04

Мозда нису све такве као ти да се воле мало .... пљескати...

Name

Ма ста вам је људи

04.08.2021 15:50

Прави разлог це се тек сазнати након деценија..... Мисле сав свијет наиван....