Пожар код Трогира: Бранићемо кућу по кућу цијелу ноћ

Због пожара код Сегета Горњег који се поновно поподне активирао због јаког вјетра, главни ватрогасни командир Славко Туцаковић издао је наредбу за ангажовањем додатних ватрогасних снага из неколико жупанија те поручио да ће бранити кућу по кућу.

Регион 03.08.2021 | 22:48
Пожар код Трогира: Бранићемо кућу по кућу цијелу ноћ

"Оно што је у овоме тренутку битно је да нема оштећених кућа и повријеђених ватрогасаца. Поред сваке куће је по један ватрогасни камион како бисмо били сигурни да су грађани и њихови објекти заштићени, уколико се пожари и приближи. У овоме је тренутку добро и то што немамо другдје већих пожара па су све снаге максимално посвећене гашењу", додао је.

Укупно је ангажован 151 ватрогасац са 64 ватрогасна возила. У доласку су ватрогасци из Личко-сењске жупаније с 19 ватрогасаца и осам ватрогасних возила.

Осим земаљских снага ангажовани су и противпожарни авиони: 3 Цанадаира, 3 Аир Трацтора, 1 хеликоптер Ми8 с уређајем за гашење, преноси Индеx.хр.

Ватрогасци остају и ноћас дежурати током цијеле ноћи и санирати пожариште.

"Бранићемо кућу по кућу и пратити цијело пожариште током цијеле ноћи и, наравно, гасити до јутра а ујутро ћемо опет направити нови распоред и учинити све да не дође нити до неких повреда али и да не изгори нити једна кућа", поручио је Туцаковић.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Андроид

04.08.2021 07:52

Нек од Бога имају олују.

ОДГОВОРИТЕ