Požar kod Trogira: Branićemo kuću po kuću cijelu noć

Zbog požara kod Segeta Gornjeg koji se ponovno popodne aktivirao zbog jakog vjetra, glavni vatrogasni komandir Slavko Tucaković izdao je naredbu za angažovanjem dodatnih vatrogasnih snaga iz nekoliko županija te poručio da će braniti kuću po kuću.

Region 03.08.2021 | 22:48
Požar kod Trogira: Branićemo kuću po kuću cijelu noć

"Ono što je u ovome trenutku bitno je da nema oštećenih kuća i povrijeđenih vatrogasaca. Pored svake kuće je po jedan vatrogasni kamion kako bismo bili sigurni da su građani i njihovi objekti zaštićeni, ukoliko se požari i približi. U ovome je trenutku dobro i to što nemamo drugdje većih požara pa su sve snage maksimalno posvećene gašenju", dodao je.

Ukupno je angažovan 151 vatrogasac sa 64 vatrogasna vozila. U dolasku su vatrogasci iz Ličko-senjske županije s 19 vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila.

Osim zemaljskih snaga angažovani su i protivpožarni avioni: 3 Canadaira, 3 Air Tractora, 1 helikopter Mi8 s uređajem za gašenje, prenosi Index.hr.

Vatrogasci ostaju i noćas dežurati tokom cijele noći i sanirati požarište.

"Branićemo kuću po kuću i pratiti cijelo požarište tokom cijele noći i, naravno, gasiti do jutra a ujutro ćemo opet napraviti novi raspored i učiniti sve da ne dođe niti do nekih povreda ali i da ne izgori niti jedna kuća", poručio je Tucaković.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Android

04.08.2021 09:52

Nek od Boga imaju oluju.

ODGOVORITE