Лондон: Протест алпинисте због климатских промјена

Џорџ Кинг Томсон, слободни пењач који је прије двије године био у затвору због пењања без опреме на највиши солитер у Лондону, попео се данас на још једну зграду у британској престоници како би скренуо пажњу на климатске промјене.

Свијет 03.08.2021 | 22:12
Лондон: Протест алпинисте због климатских промјена

Томсон (21) се попео на 36 спрат “Стратосфер Тауера” у источном Лондону за мање од пола сата, пише АП.

Томсон је рекао да је шокиран поплавама које су недавно погодиле то подручје када је 25. јула пала количински кише уобичајена за мјесец дана.

– Желио сам да подигнем свијест о озбиљности климатских промјена у овом тренутку, јер је само недјељу дана прије кише топлотни талас погодио читав Лондон – рекао је Томсон и поручио: “Надам се да ћу подићи свијест попевши се на ову зграду и позвати политичке лидере да одмах предузму мјере”.

Млади пењач рекао је да се недјељу дана припремао за подухват проучавајући сваки аспект и површину зграде од 147 метара и тако што се тајно пео током ноћи.

Он је, иначе, ухапшен 2019. године након што се попео на највиши солитер у Лондону, висок 310 метара, и осуђен је те године на шест мјесеци затвора од којих је одслужио три.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Л

04.08.2021 05:39

Можеш се ти пењати друже гдје год хоћеш. Док год моћници имају профита од индустрије може поплавити/изгорити цио свијет само још један "златник" да се узме!

ОДГОВОРИТЕ