Продужен притвор Вељку Беливуку и његовом клану

- Вељку Беливуку и припадницима његовог криминалног клана, оптуженим за најтежа кривична дјела од свирепих убистава, до отмице и силовања, продужен је притвор до још 30 дана, одлука је српског Тужилаштва за организовани криминал.

Србија 02.08.2021 | 10:29
Продужен притвор Вељку Беливуку и његовом клану

Осим вођи клана Беливуку, притвор је придужен за још 23, од 26 припадника.

Притвор је продужен због постојања опасности од бјекства, због опасности од ометања поступка и утицаја на свједоке као и да ће поновиити кривично дјело, за које је прописана затвортска казна већа од 10 година затвора.

У саопштењу се наводи да су начин извршења и тежина посљедица кривичног дјела довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, преносе "Вечерње новости".

Тужилаштво није предложило притвор према тојици окривљених из оптужнице Б.Х, В.Ђ и В.Д.

Против овог рјешења окривљени и њихови браниоци имају право жалбе Апелационом суду у Београду, Посебном одјељењу, у року од три дана од дана пријема писменог отправака истог.

Оптужницом је Беливуку и његовом клану стављено на терет да су извршили више кривичних дјела тешко убиство, удруживање ради вршења кривичних дјела, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, те отмица и силовање.

Тужилаштво за организовани криминал у Београду у петак, 30. јула, подигло је оптужницу против Беливука и његове групе.

Према писању "Вечерњних новости", у оптужници тужилац тражи да се оптужени Вељко Беливук и Марко Миљковић најстроже казне и предлажу доживотну робију.

Оптужница је написана на 322 стране са доказима и осталим оптужбама упућена је у суд на потврђивање.

Беливукова група ухапшена је 4. фебруара, а Беливук и Миљковић су под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дела, скривајући се иза Партизанове навијачке групе "Принципи".

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

КМЕТ СИМАН

02.08.2021 17:19

Клан овог кркана је измишљен, то је туђи клан

ОДГОВОРИТЕ