Produžen pritvor Veljku Belivuku i njegovom klanu

- Veljku Belivuku i pripadnicima njegovog kriminalnog klana, optuženim za najteža krivična djela od svirepih ubistava, do otmice i silovanja, produžen je pritvor do još 30 dana, odluka je srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Srbija 02.08.2021 | 10:29
Produžen pritvor Veljku Belivuku i njegovom klanu

Osim vođi klana Belivuku, pritvor je pridužen za još 23, od 26 pripadnika.

Pritvor je produžen zbog postojanja opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti od ometanja postupka i uticaja na svjedoke kao i da će ponoviiti krivično djelo, za koje je propisana zatvortska kazna veća od 10 godina zatvora.

U saopštenju se navodi da su način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, prenose "Večernje novosti".

Tužilaštvo nije predložilo pritvor prema tojici okrivljenih iz optužnice B.H, V.Đ i V.D.

Protiv ovog rješenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odjeljenju, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravaka istog.

Optužnicom je Belivuku i njegovom klanu stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih djela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te otmica i silovanje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu u petak, 30. jula, podiglo je optužnicu protiv Belivuka i njegove grupe.

Prema pisanju "Večernjnih novosti", u optužnici tužilac traži da se optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković najstrože kazne i predlažu doživotnu robiju.

Optužnica je napisana na 322 strane sa dokazima i ostalim optužbama upućena je u sud na potvrđivanje.

Belivukova grupa uhapšena je 4. februara, a Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe "Principi".

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

KMET SIMAN

02.08.2021 17:19

Klan ovog krkana je izmišljen, to je tuđi klan

ODGOVORITE