Јако невријеме погодило Хрватску, оштећена и црква

Олујно невреме у недјељу погодило је подручје Сисачко-мославачке жупаније.

Регион 01.08.2021 | 14:39
Јако невријеме погодило Хрватску, оштећена и црква

На удару временских неприлика нашли су се Сисак, Петриња, Глина, Кутина, Хрватска Костајница...

Невреме је довело до тога да су ишчупана бројна стабла и да се саобраћај одвија отежано.

Медији преносе и да су оштећени неки објекти на подручју Петриње.

Међу оштећеним објектима нашла се и црква светог Ловре у Петрињи.

Управа цивилне заштите извиестила је да су жупанијски центри 112 Загреб и Сисак с подручја Сисачко-мославачке жупаније добили позиве у вези с невременом.

"Жупанијски центар 112 Загреб примио је данас, око 11 сати и 40 минута више дојава о невремену у Сисачко-мославачкој жупанији. У местима Беговићи, Горња и Доња Пастуша и Тремушњак дошло је до нестанка струје. Грађани дојављују да је дрвеће блокирало улице и да су попадале струјне бандере. На терену су ватрогасци којима је приоритет раскрчивање улица од дрвећа и струјних бандера. У месту Горњи Жировац такође има дрвећа по улицама па је у току раскрчивање. Тренутно је преко 20 интервенција у току, јавили су из Цивилне заштите.

Град Сисак је на својој Фејсбук страници објавио да су дежурне градске службе изашле на терен и да помажу у санацији штете и нормализацији саобраћаја.

"Дрвец́е је падало на путеве. За сада знамо да је у Беговиц́има пао далековод, као и цреп и кровови", рекао је заменик команданта ДВД-а Петриња Звонимир Љубичиц́.

Радарске слике Државног хидрометеоролошког завода показују да се олујни систем кретао по целој Банији, удаљавајуц́и се према североистоку.

Према најновијој временској прогнози, у већини крајева Хрватске током целе недјеље очекује се променљиво облачно и нестабилно време.

(Б92)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Анроид

01.08.2021 13:14

Олуја у другом смјеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

01.08.2021 15:03

Они славе олују сада мало чешће

Name

Ре

01.08.2021 15:18

Све се враца,све се плаца.

Name

Ре

01.08.2021 15:35

Рацун на крају увијек додје и мора се платити!