Jako nevrijeme pogodilo Hrvatsku, oštećena i crkva

Olujno nevreme u nedjelju pogodilo je područje Sisačko-moslavačke županije.

Region 01.08.2021 | 14:39
Jako nevrijeme pogodilo Hrvatsku, oštećena i crkva

Na udaru vremenskih neprilika našli su se Sisak, Petrinja, Glina, Kutina, Hrvatska Kostajnica...

Nevreme je dovelo do toga da su iščupana brojna stabla i da se saobraćaj odvija otežano.

Mediji prenose i da su oštećeni neki objekti na području Petrinje.

Među oštećenim objektima našla se i crkva svetog Lovre u Petrinji.

Uprava civilne zaštite izviestila je da su županijski centri 112 Zagreb i Sisak s područja Sisačko-moslavačke županije dobili pozive u vezi s nevremenom.

"Županijski centar 112 Zagreb primio je danas, oko 11 sati i 40 minuta više dojava o nevremenu u Sisačko-moslavačkoj županiji. U mestima Begovići, Gornja i Donja Pastuša i Tremušnjak došlo je do nestanka struje. Građani dojavljuju da je drveće blokiralo ulice i da su popadale strujne bandere. Na terenu su vatrogasci kojima je prioritet raskrčivanje ulica od drveća i strujnih bandera. U mestu Gornji Žirovac takođe ima drveća po ulicama pa je u toku raskrčivanje. Trenutno je preko 20 intervencija u toku, javili su iz Civilne zaštite.

Grad Sisak je na svojoj Fejsbuk stranici objavio da su dežurne gradske službe izašle na teren i da pomažu u sanaciji štete i normalizaciji saobraćaja.

"Drveće je padalo na puteve. Za sada znamo da je u Begovićima pao dalekovod, kao i crep i krovovi", rekao je zamenik komandanta DVD-a Petrinja Zvonimir Ljubičić.

Radarske slike Državnog hidrometeorološkog zavoda pokazuju da se olujni sistem kretao po celoj Baniji, udaljavajući se prema severoistoku.

Prema najnovijoj vremenskoj prognozi, u većini krajeva Hrvatske tokom cele nedjelje očekuje se promenljivo oblačno i nestabilno vreme.

(B92)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Anroid

01.08.2021 13:14

Oluja u drugom smjeru.

ODGOVORITE
Name

A

01.08.2021 15:03

Oni slave oluju sada malo češće

Name

Re

01.08.2021 15:18

Sve se vraca,sve se placa.

Name

Re

01.08.2021 15:35

Racun na kraju uvijek dodje i mora se platiti!