Хеликоптер из Србије гаси пожар код Вишеграда

Припадници Хеликоптерске јединице и Сектора за ванредне ситуације Републике Србије упутили су се рано јутрос око 5.30 цасова у Републику Српску.

Република Српска 31.07.2021 | 15:35
Хеликоптер из Србије гаси пожар код Вишеграда

Они су се упутили како би пружили помоћ у гашењу пожара на отвореном простору на планини Столац изнад Вишеграда.

Све по наредби министра унутрашњих послова и команданта Републицког штаба за ванредне ситуације Александра Вулина.

Након што су припадници Министарства унутрашњих послова успели да локализују пожаре на изузетно неприступачном терену и у веома отежавајућим временским околностима у околини места Негбина код Нове Вароши и на Црном Врху код Прибоја, они су са два хеликоптера "бел" носивости воде од једне тоне и хеликоптером "газела" који је предвиђен за извидање стигли на планину Столац и надљудским напорима покушавају да заједно са осталим службама Републике Српске ставе пожар под контролу, наведено је саопштењу МУП-а.

"Република Српска је приоритет Србије. Србија ће увек помагати својој вољеној Српској. Свака потреба Републике Српске је и наша потреба", рекао је Вулин.

Према његовим речима, политика Александра Вучића је јасна - заштити Србе где год да они живе.

"Као што смо успели да заштитимо наше грађане и њихову имовину код Нове Вароши и Прибоја, тако ћемо заштити и Србе овде у Републици Српској", нагласио је Вулин.

"Учинићемо све да грађани у Србији, али и у Републици Српској буду сигурни, мирни и безбедни", додао је он.

Вулин је казао да данас помажемо нашој Републици Српској, али смо исто тако спремни и ради да помогнемо и свим другим народима у Босни и Херцеговини, у Федерацији, као и свима у региону којима је помоћ потребна.

"Поносан сам на припаднике Хеликоптерске јединице који заједно са нашим храбрим ватрогасцима-спасиоцима помажу својим колегама и браћи из Републике Српске у гашењу пожара“, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

У акцији на веома неприступачном терену на планини Столац учествује посада Хеликоптерске јединице и припадници Сектора за ванредне ситуације из Чацка и Бајине Баште.

Пожар је захватио површину од око 10 хектара, а припадници Хеликоптерске јединице до сада су имали 24 налета и избацили око 20 тона воде.

Захтев за упућивање помоћи заснива се на потписаном Споразуму о успостављању специјалних паралелних односа између Републике Србије и Републике Српске и Меморандуму о разумевању између министарстава унутрашњих послова две земље.

(Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Прсан

31.07.2021 14:19

И ми смо вама слали кад је требало пребацити Цецу са синцицем до БЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

31.07.2021 15:20

Наси хеликоптери слузе само за лоповску секту и цецу.

Name

Ацо

01.08.2021 20:09

А цуј овога ПРСАН..не прозивај цовека...

Name

Мики

31.07.2021 15:54

Сасвим је јасно да је досло до ситуације да мора све Србија да донира, ово је основна потреба имати хеликоптер за гасење позара. Срамота, зато народе немојте висе гласати з1а СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Садака

01.08.2021 05:17

Ево види се да су БиХ и цео Балкан ”садака” творевине

ОДГОВОРИТЕ