Интерес грађана велики за разговор са Петровићем

Врата Градске управе, и ове посљедње суботе у мјесецу, била су отворена за становнике Бијељине који су градоначелнику предочили проблеме са којима се дужи временски период суочавају. И ове суботе био је велики интерес грађана за разговор са градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем.

Република Српска 31.07.2021 | 13:53
Интерес грађана велики за разговор са Петровићем

У оквиру Дана отворених врата градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и његови сарадници саслушали су 70 грађана како би рјешавајући њихове проблеме створили што бољи амбијент за живот у Семберији.

Врата Градске управе, и ове посљедње суботе у мјесецу, била су отворена за становнике Бијељине који су градоначелнику предочили проблеме са којима се дужи временски период суочавају.

“Дошла сам како бих градоначелнику изложила проблем који се тиче санације стамбеног објекта након поплаве. Санација која је рађена прије неколико година није урађена у складу са прописима и процедурама УНДП-а. Овом приликом обратили смо се градоначелнику да нам се оспособи стамбени објекат”, рекла је Славица Ђукић из Трњака након разговора са градоначелником.

“Долазим из Горње Љељенче и градоначелнику сам изложио проблем који ми као мјештани имамо. У питању је асфалтирање пута, а градоначелник је обећао да ће нам помоћи када се размотри ситуација са новчаним средствима у општини”, рекао је Љубиша Перић.

Рјешавање проблема незапослености, асфалтирање дијелова пута у сеоским мјесним заједницама и притужбе представника зеједница етажних власника биле су најчешће теме разговора.

“Одређен број разговора односи се на остваривање запослења. Нагласио бих да ћемо поштовати процедуре и све оно што предвиђа закон о спровођењу конкурсне процедуре. Градска управа ће бити примјер како то транспарентно чинити”, поручио је градоначелник Љубиша Петровић.

“Један од актуелних проблема са којим се сусреће Градска управа јесте некоректност понуђача радова током расписивања јавне набавке која се односи на кошење травнатих површина мјесних заједница у западном дијелу Семберије. Нико их није тјерао да излицитирају оне цијене које су сами излицитирали. Када је требало да потпишемо уговор о кошењу травнатих површина у тим подручјима, како би се становници могли нормално кретати и имали прегледност у вожњи, није дошло до потписивања због самовоље тих истих извођача. Градска управа ће у наредном
периоду дати негативне оцјене таквим извођачима, а уједно кроз механизме рјешења наћи начин И да травнате површине у тим мјесним заједницама буду покошене”, истакао је градоначелник Петровић.

Градоначелник је најавио да ће у наредном периоду бити уграђен лифт у згради Градске управе како би се створило приступачно окружење за особе са инвалидитетом. 

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Митар 2

31.07.2021 19:10

Теско је сад да се ријесе неке ствари које је издајник мицо треница са својим поленом Додиком годинама манипулиса ..Додиков тајни сарадник опљацкао Семберију сву..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

01.08.2021 05:01

А ти силни милионери од Мице? Зна се како и од куд,вратити у градску касу и све ријешено.

ОДГОВОРИТЕ