Interes građana veliki za razgovor sa Petrovićem

Vrata Gradske uprave, i ove posljednje subote u mjesecu, bila su otvorena za stanovnike Bijeljine koji su gradonačelniku predočili probleme sa kojima se duži vremenski period suočavaju. I ove subote bio je veliki interes građana za razgovor sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem.

Republika Srpska 31.07.2021 | 13:53
Interes građana veliki za razgovor sa Petrovićem

U okviru Dana otvorenih vrata gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i njegovi saradnici saslušali su 70 građana kako bi rješavajući njihove probleme stvorili što bolji ambijent za život u Semberiji.

Vrata Gradske uprave, i ove posljednje subote u mjesecu, bila su otvorena za stanovnike Bijeljine koji su gradonačelniku predočili probleme sa kojima se duži vremenski period suočavaju.

“Došla sam kako bih gradonačelniku izložila problem koji se tiče sanacije stambenog objekta nakon poplave. Sanacija koja je rađena prije nekoliko godina nije urađena u skladu sa propisima i procedurama UNDP-a. Ovom prilikom obratili smo se gradonačelniku da nam se osposobi stambeni objekat”, rekla je Slavica Đukić iz Trnjaka nakon razgovora sa gradonačelnikom.

“Dolazim iz Gornje Ljeljenče i gradonačelniku sam izložio problem koji mi kao mještani imamo. U pitanju je asfaltiranje puta, a gradonačelnik je obećao da će nam pomoći kada se razmotri situacija sa novčanim sredstvima u opštini”, rekao je Ljubiša Perić.

Rješavanje problema nezaposlenosti, asfaltiranje dijelova puta u seoskim mjesnim zajednicama i pritužbe predstavnika zejednica etažnih vlasnika bile su najčešće teme razgovora.

“Određen broj razgovora odnosi se na ostvarivanje zaposlenja. Naglasio bih da ćemo poštovati procedure i sve ono što predviđa zakon o sprovođenju konkursne procedure. Gradska uprava će biti primjer kako to transparentno činiti”, poručio je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

“Jedan od aktuelnih problema sa kojim se susreće Gradska uprava jeste nekorektnost ponuđača radova tokom raspisivanja javne nabavke koja se odnosi na košenje travnatih površina mjesnih zajednica u zapadnom dijelu Semberije. Niko ih nije tjerao da izlicitiraju one cijene koje su sami izlicitirali. Kada je trebalo da potpišemo ugovor o košenju travnatih površina u tim područjima, kako bi se stanovnici mogli normalno kretati i imali preglednost u vožnji, nije došlo do potpisivanja zbog samovolje tih istih izvođača. Gradska uprava će u narednom
periodu dati negativne ocjene takvim izvođačima, a ujedno kroz mehanizme rješenja naći način I da travnate površine u tim mjesnim zajednicama budu pokošene”, istakao je gradonačelnik Petrović.

Gradonačelnik je najavio da će u narednom periodu biti ugrađen lift u zgradi Gradske uprave kako bi se stvorilo pristupačno okruženje za osobe sa invaliditetom. 

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mitar 2

31.07.2021 19:10

Tesko je sad da se rijese neke stvari koje je izdajnik mico trenica sa svojim polenom Dodikom godinama manipulisa ..Dodikov tajni saradnik opljackao Semberiju svu..

ODGOVORITE
Name

Hm

01.08.2021 05:01

A ti silni milioneri od Mice? Zna se kako i od kud,vratiti u gradsku kasu i sve riješeno.

ODGOVORITE