Сека Саблић отворено о сину, глуми, годинама, а због овог је сви обожавају!

Јелисавету Секу Саблић називају "краљицом глуме", а каријеру је започела пре више од педесет година, да би данас била једна од најпопларнијих и највољенијих глумица у свим земљама бивше Југославије.

Забава 29.07.2021 | 22:22
Сека Саблић отворено о сину, глуми, годинама, а због овог је сви обожавају!

За славну глумицу кажу да са мало речи објасни тако много. Воли је публика, а воле је и млађе колеге, јер од ње изнова нешто науче.

Seka Sablic
ФОТО: СТЕФАН ЈОКИЋ

"Па добро, ја никад ништа не објашњавам, ја само глумим. Мислим, стварно, ако умеју да виде, могу много да науче, али не мора да значи. Таленат увек све види и таленат сам себе проналази, њему не треба ништа, он сам проналази оно шта треба да упије и кога треба да упије, а ко није талентован, њему нема помоћи", каже Саблићева.

Сека је недавно прославила свој 79. рођендан, а том приликом њене колеге и пријатељи приредили су јој изненађење и прославу.

"Значи ми, јер их баш волим, али и да ми нису приредили. баш ме брига", каже славна глумица кроз смех, па наставља:

"Ја се обезбедим, знаш, да ако ме не волиш и не урадиш то, мене баш брига. Ако урадиш, супер."

Seka Sablić
ФОТО: МАРКО АРСИЋ

Са своје 34 године родила је свог сина јединца, Стефана, и како наводи, била је строга мајка. Ипак, годинама се све променило, њена највећа слабост осећа се према његовим наследницама, а како каже, Стефан има велики удео у њеној богатој каријери. Он је од малих ногу кренуо маминим стопама, те је студирао позоришну режију у Израелу, затим се усавршавао у Њујорку, и данас је јако успешан у свом послу.

"Јесте, али то је друга врста талента. Мада и није. Некада је то јако било блиско, режија и глума, на пример, постоје школе које подразумевају да редитељ и класа режија мора да има предмет глума, значи две године они су и глумци", прича она, па додаје:

"Ја њега питам за савет, све чешће га ја питам и за савет и пошаљем неки текст, или сценарио, питам га да ли да радим или не... Јако смо блиски по слици свега, по ставу, по односу према послу", закључује Сека у емисији "Премијера".

Seka Sablić
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/ПРЕМИЈЕРА

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар