Seka Sablić otvoreno o sinu, glumi, godinama, a zbog ovog je svi obožavaju!

Jelisavetu Seku Sablić nazivaju "kraljicom glume", a karijeru je započela pre više od pedeset godina, da bi danas bila jedna od najpoplarnijih i najvoljenijih glumica u svim zemljama bivše Jugoslavije.

Zabava 29.07.2021 | 22:22
Seka Sablić otvoreno o sinu, glumi, godinama, a zbog ovog je svi obožavaju!

Za slavnu glumicu kažu da sa malo reči objasni tako mnogo. Voli je publika, a vole je i mlađe kolege, jer od nje iznova nešto nauče.

Seka Sablic
FOTO: STEFAN JOKIĆ

"Pa dobro, ja nikad ništa ne objašnjavam, ja samo glumim. Mislim, stvarno, ako umeju da vide, mogu mnogo da nauče, ali ne mora da znači. Talenat uvek sve vidi i talenat sam sebe pronalazi, njemu ne treba ništa, on sam pronalazi ono šta treba da upije i koga treba da upije, a ko nije talentovan, njemu nema pomoći", kaže Sablićeva.

Seka je nedavno proslavila svoj 79. rođendan, a tom prilikom njene kolege i prijatelji priredili su joj iznenađenje i proslavu.

"Znači mi, jer ih baš volim, ali i da mi nisu priredili. baš me briga", kaže slavna glumica kroz smeh, pa nastavlja:

"Ja se obezbedim, znaš, da ako me ne voliš i ne uradiš to, mene baš briga. Ako uradiš, super."

Seka Sablić
FOTO: MARKO ARSIĆ

Sa svoje 34 godine rodila je svog sina jedinca, Stefana, i kako navodi, bila je stroga majka. Ipak, godinama se sve promenilo, njena najveća slabost oseća se prema njegovim naslednicama, a kako kaže, Stefan ima veliki udeo u njenoj bogatoj karijeri. On je od malih nogu krenuo maminim stopama, te je studirao pozorišnu režiju u Izraelu, zatim se usavršavao u Njujorku, i danas je jako uspešan u svom poslu.

"Jeste, ali to je druga vrsta talenta. Mada i nije. Nekada je to jako bilo blisko, režija i gluma, na primer, postoje škole koje podrazumevaju da reditelj i klasa režija mora da ima predmet gluma, znači dve godine oni su i glumci", priča ona, pa dodaje:

"Ja njega pitam za savet, sve češće ga ja pitam i za savet i pošaljem neki tekst, ili scenario, pitam ga da li da radim ili ne... Jako smo bliski po slici svega, po stavu, po odnosu prema poslu", zaključuje Seka u emisiji "Premijera".

Seka Sablić
FOTO: PRINTSCREEN/PREMIJERA

(Kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar