Шпанија: Овако је "пао" држављанин Србије са кокаином

Објављен је снимак хапшења држављавнина Србије који је покушао да прокријумчари тону кокаина на једрилици у Шпанији.

Свијет 28.07.2021 | 19:55
Шпанија: Овако је "пао" држављанин Србије са кокаином

Осим Србину, ухапшени су и Хрват и Белгијанац, као и још пет особа на подручју Малаге.

Вјерује се да су појединци и вође криминалне групе.

До хапшења је дошло у ноћи између 25. и 26. јуна, на око 100 клиометара од Азорских острва. Сумња се да је британски нарко-картел ангажовао тројицу искусних скипера да превезу дрогу једрилицом, вриједном чак 100 милиона евра, а кокаин је био сакривен у унуташњости брода у посебно направљеним бункерима.

– Дрога је одузета код Азорских острва, а утврђено је да је група ангажовала држављане Србије, Хрватске и Белгије који су били вјешти у прелажењу океана и који су то већ више пута радили. Ријеч је о људима које је полиција раније истраживала и држала на оку – наводе шпански медији.

Полицајци су чамцима пресрели једрилицу, која је одвучена до Гран Канарије.

На снимку се види како полицајци у дуплом дну једрилице проналазе и заплењују 1.018 пакета кокаина који је био спакован у вреће од по килограм. Они су специјалном брусилицом, пробили дно једрилице у ком је пронађена велика количина наркотика.

Пакети кокаина које су агенти шпанске полиције извукли из унутрашњости скупоцене једрилице имали су више различитих ознака, а на снимку се види да су пакети упаковани у целофане различитих боја.

– Агенти су више од два сата претраживали једрилицу како би нашли гдје је сакривен кокаин, а ухапшени су били изузетно мирни, јер су били увјерени да истражитељи не могу да пронађу пакете са дрогом – пренели су шпански медији.

Процјењена вриједност залијењеног кокаина је у Шпанији 40 милиона евра, док би у Великој Британији, за чије тржиште је наводно спреман, достигао вриједност преко 100 милиона евра.

Шверцери су планирали дрогу да продају “на кило”. Занимљиво је да су имали потпуно нов и креадиван модус операнди – изнајмљивали су пловила која су и раније учествовала у регатама, пријављивали их за регате и тако се “шверцовали” са такмичарима и обичним грађанством.

Истрага је показала да је ова једрилица била пријављена за познату туру још у јануару, те да су кренули из Ланзаротеа, а завршили на Мартинику и Малим Антилима, те да им је ти све вријеме био алиби за прелазак Антантика у кружној рути – пише Опинион де Малага и додаје да је кокаин требало да стигне у шпанску луку у Коста де Солу.

– На некима од њих писало је “капо”, а на другима су биле слике авиона и “ферарија” – преносе шпански медији.

Овом операцијом Национална полиција и Пореска агенција успјели су да разбију другу по реду криминалну организацију у провинцији Малага за мање од три недјеље. Претходни је кулминирао укрцавањем на једрилицу у којој је такође заплијењено скоро 1.000 килограма кокаина

(Телеграф)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дијагноза

28.07.2021 18:14

Таман сам планирао купити скупоцјену једрилицу али од ових џабалебароша не може поштен човјек кренути на регату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

28.07.2021 20:14

Не бих га ни мрко погледао а камоли осудио... кад помислим на који начин се богати наша политичка елита?

Name

Јел то поново..

29.07.2021 04:15

..братство и јединство медју нашим народима

Name

Езекиљ

28.07.2021 20:37

Како ови људи немају појма! Да је било који шверцер кокаином дошао овамо, наши судови би га прогласили да је потпуно Бе - О!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

31.07.2021 13:39

Где вам је снимак

ОДГОВОРИТЕ