Дјеца ратних војних инвалида иду на море, градоначелник им уручио џепарац

У оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске – Бечићи 2021. године“ десеторо дјеце из Бијељине отпутоваће на Црногорско приморје. Градоначелник Бијељине дјеци је уручио и џепарац од по сто марака.

Република Српска 28.07.2021 | 15:11
Дјеца ратних војних инвалида иду на море, градоначелник им уручио џепарац

Захваљујући Градској борачкој организацији Бијељина и Градској управи Бијељина 10 дјеце из породица ратних војних инвалида и демобилисалих бораца путују на Црногорско приморје. Неки од њих ће по први пут уживати у чарима мора.

 „Много се радујем, много ми значи, јер сад први пут идем на ово путовање и волио би да добро прође“, каже Павле Крсмановић.

„Жељела бих да се захвалим градоначелнику Бијељине што нам је омогућио да идемо да идемо на ово путовање, много ми је драго“, казала је Лана Танасић.

Свако дијете је добило по 100 марака од Градске управе које им је уручио градоначелник.

„ Ту смо да испред Градске управе да и у склопу овог џепарца подржимо њихову радост и одлазак. Тако ћемо и у наредном периоду већ за сљедећу годину да омасовимо ове одласке и са већим проблем полазника ученика“, истакао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Ова дјеца морају имати посебно мјесто у нашој држави и због тога је важно да им помогнемо на много начина, а ово је један од њих, поручено је из Борачке градске организације.

„То су дјеца која не иду са родитељима на море и дуги низ година пракса је била да на море иду дјеца погинулих бораца као што знате послије толико година ево сад иду и дјеца ратних војних инвалида. Ово је сигурно један лијеп гест и непоновљив осјећај за сву дјецу која су у прилици да оду“, рекао је Миодраг Стевановић, предсједник Борачке организације Бијељина.

Дјеца Семберије у Бечиће путују у петак.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Борац

28.07.2021 13:38

Колико има година како се рат завршио требала би дјеца бити велика ови су мали као да је рат заврсен прије пет година политика цудо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

28.07.2021 15:41

Није никакво чудо, но си ти, ја би рекао идиот. Да си прочитао сам почетак текста не би написао такав коментар...

Name

Е Је

28.07.2021 20:03

Шта фали и нечије Унуче да оде, ваљда је Деда заслужио.

Name

саса

28.07.2021 13:44

Свака цаст да се макар неко адекватно сијетио дијеце, обицно се све заврсава вербално на вецерама и окрени телефон па да нам дијеца расту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градзанин

28.07.2021 13:47

Једно цу само написати... Зар свако дијете којем је родитељ РВИ или погинули борац не мозе сваке године бесплатно на на море. Зар нам је преце да нам функционери се возају у возилима од 150 000 марака..замислите колико би дјеце први пут видјело море за тај новац. Једно Одијело које Додик купи на рацун будзета РС , 5 дјеце је ускрацено за море. ЦРКЛИ ДАБОГДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

28.07.2021 13:52

инвалиди прије 25 година а дјецу имају од 10 година треба испитати јесули њихова уопсте или комсијина доста и њих висе ко им је крив сто су ратовали боље да су цекали као ове патриоте данас све имају само недај републике српске и буди јединствен док се њихова дјеца владиним авијоном брцкају по црној гори хрватској тропским дестинацијама тоје оргинал србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ љаксе

28.07.2021 17:53

Раде који си ретардињо,па српски борци нису импонтетни к'о ти,још ми отаџбину бранити можемо,а богами и дјецу правити,ако имаш проблем пошаљи госпођу

Name

Ха Ха

28.07.2021 20:06

Ја сам их клепо и после четрдесете, ево их хвала Богу, ништа им не фали. Коме су Дјеца терет, тај није нормалан.

Name

Ало!!!

28.07.2021 13:53

А шта је са бојкотом ЦГ због срамне декларације о геноциду у Сребреници? Ма кога брига, је ли? Бусамо се да смо патриоти а онда "ма то је било само онако"... Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као прво,

28.07.2021 13:55

...нисмо држава И као друго, није ли требало да бојкотујемо ЦГ због тога што је донијела ону срамну декларацију у којој су очеви ове дјеце проглашени геноциднимq!? Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

28.07.2021 14:22

Дај више ви из опозиције само кукумацете а решите све што вам Додик нареди.

ОДГОВОРИТЕ