Djeca ratnih vojnih invalida idu na more, gradonačelnik im uručio džeparac

U okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske – Bečići 2021. godine“ desetoro djece iz Bijeljine otputovaće na Crnogorsko primorje. Gradonačelnik Bijeljine djeci je uručio i džeparac od po sto maraka.

Republika Srpska 28.07.2021 | 15:11
Djeca ratnih vojnih invalida idu na more, gradonačelnik im uručio džeparac

Zahvaljujući Gradskoj boračkoj organizaciji Bijeljina i Gradskoj upravi Bijeljina 10 djece iz porodica ratnih vojnih invalida i demobilisalih boraca putuju na Crnogorsko primorje. Neki od njih će po prvi put uživati u čarima mora.

 „Mnogo se radujem, mnogo mi znači, jer sad prvi put idem na ovo putovanje i volio bi da dobro prođe“, kaže Pavle Krsmanović.

„Željela bih da se zahvalim gradonačelniku Bijeljine što nam je omogućio da idemo da idemo na ovo putovanje, mnogo mi je drago“, kazala je Lana Tanasić.

Svako dijete je dobilo po 100 maraka od Gradske uprave koje im je uručio gradonačelnik.

„ Tu smo da ispred Gradske uprave da i u sklopu ovog džeparca podržimo njihovu radost i odlazak. Tako ćemo i u narednom periodu već za sljedeću godinu da omasovimo ove odlaske i sa većim problem polaznika učenika“, istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Ova djeca moraju imati posebno mjesto u našoj državi i zbog toga je važno da im pomognemo na mnogo načina, a ovo je jedan od njih, poručeno je iz Boračke gradske organizacije.

„To su djeca koja ne idu sa roditeljima na more i dugi niz godina praksa je bila da na more idu djeca poginulih boraca kao što znate poslije toliko godina evo sad idu i djeca ratnih vojnih invalida. Ovo je sigurno jedan lijep gest i neponovljiv osjećaj za svu djecu koja su u prilici da odu“, rekao je Miodrag Stevanović, predsjednik Boračke organizacije Bijeljina.

Djeca Semberije u Bečiće putuju u petak.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Borac

28.07.2021 13:38

Koliko ima godina kako se rat završio trebala bi djeca biti velika ovi su mali kao da je rat zavrsen prije pet godina politika cudo

ODGOVORITE
Name

Idealno

28.07.2021 15:41

Nije nikakvo čudo, no si ti, ja bi rekao idiot. Da si pročitao sam početak teksta ne bi napisao takav komentar...

Name

E Je

28.07.2021 20:03

Šta fali i nečije Unuče da ode, valjda je Deda zaslužio.

Name

sasa

28.07.2021 13:44

Svaka cast da se makar neko adekvatno sijetio dijece, obicno se sve zavrsava verbalno na vecerama i okreni telefon pa da nam dijeca rastu.

ODGOVORITE
Name

Gradzanin

28.07.2021 13:47

Jedno cu samo napisati... Zar svako dijete kojem je roditelj RVI ili poginuli borac ne moze svake godine besplatno na na more. Zar nam je prece da nam funkcioneri se vozaju u vozilima od 150 000 maraka..zamislite koliko bi djece prvi put vidjelo more za taj novac. Jedno Odijelo koje Dodik kupi na racun budzeta RS , 5 djece je uskraceno za more. CRKLI DABOGDA

ODGOVORITE
Name

rade

28.07.2021 13:52

invalidi prije 25 godina a djecu imaju od 10 godina treba ispitati jesuli njihova uopste ili komsijina dosta i njih vise ko im je kriv sto su ratovali bolje da su cekali kao ove patriote danas sve imaju samo nedaj republike srpske i budi jedinstven dok se njihova djeca vladinim avijonom brckaju po crnoj gori hrvatskoj tropskim destinacijama toje orginal srbin.

ODGOVORITE
Name

BL ljakse

28.07.2021 17:53

Rade koji si retardinjo,pa srpski borci nisu impontetni k'o ti,još mi otadžbinu braniti možemo,a bogami i djecu praviti,ako imaš problem pošalji gospođu

Name

Ha Ha

28.07.2021 20:06

Ja sam ih klepo i posle četrdesete, evo ih hvala Bogu, ništa im ne fali. Kome su Djeca teret, taj nije normalan.

Name

Alo!!!

28.07.2021 13:53

A šta je sa bojkotom CG zbog sramne deklaracije o genocidu u Srebrenici? Ma koga briga, je li? Busamo se da smo patrioti a onda "ma to je bilo samo onako"... Sramota!

ODGOVORITE
Name

Kao prvo,

28.07.2021 13:55

...nismo država I kao drugo, nije li trebalo da bojkotujemo CG zbog toga što je donijela onu sramnu deklaraciju u kojoj su očevi ove djece proglašeni genocidnimq!? Sramota!

ODGOVORITE
Name

Ana

28.07.2021 14:22

Daj više vi iz opozicije samo kukumacete a rešite sve što vam Dodik naredi.

ODGOVORITE