Затражен истражни притвор за возача аутобуса

Жупанијско државно тужилаштво у Славонском Броду затражиће истражни затвор за возача косовског аутобуса у којем је погинуло 10, а повријеђено више од 40 људи, најавио замјеник државне тужитељке Фрањо Копунић.

Регион 27.07.2021 | 17:29
Затражен истражни притвор за возача аутобуса

Рочиште на којем ће се одлучивати о том захтеву одржава се данас у Жупанијском суду.

Током испитивања возач се бранио ћутњом, преносе хрватски медији.

Из Државног тужилаштва су рекли да је возач у тренутку несреће био је уморан и неспособан за безбедну вожњу.

Возач је након испитивања враћен притворском надзорнику, а према поднијетој кривичној пријави, прети му казна затвора од шест мјесеци до 15 година.

Полиција је увиђајем утврдила да је до саобраћајне несреће дошло када се возач возилом прешао на травнату површину, умјесто да се креће средином обележене траке, након чега је дошло до превртања на бочну страну.

У тешкој несрећи која се догодила рано у неђељу на ауто-путу када је аутобус из Франкфурта према Приштини слетио са коловоза и преврнуо се, погинуло је 10 људи, од којих девет путника и један возач.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нада

27.07.2021 16:57

Тај пут код Градишке је кобан за многе. Било би добро кад би с обе стране био и посебно означен. Од Новске до Градишке и даље према Броду. Зашто? У Њемачкој код Боденског језера уз комплекс конц логора Дацхау и пишу ознаке да се улази у подручје бившег концетрационог логора. То би требало бити упозорење на пиетет и поштовање жртава. И овдје има хумака, то је подручје фабрике смрти. Нажалост, и у Краљевини Југославији и у СФРЈ, много се тога градило на гробљима и стратиштима.

ОДГОВОРИТЕ