Zatražen istražni pritvor za vozača autobusa

Županijsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu zatražiće istražni zatvor za vozača kosovskog autobusa u kojem je poginulo 10, a povrijeđeno više od 40 ljudi, najavio zamjenik državne tužiteljke Franjo Kopunić.

Region 27.07.2021 | 17:29
Zatražen istražni pritvor za vozača autobusa

Ročište na kojem će se odlučivati o tom zahtevu održava se danas u Županijskom sudu.

Tokom ispitivanja vozač se branio ćutnjom, prenose hrvatski mediji.

Iz Državnog tužilaštva su rekli da je vozač u trenutku nesreće bio je umoran i nesposoban za bezbednu vožnju.

Vozač je nakon ispitivanja vraćen pritvorskom nadzorniku, a prema podnijetoj krivičnoj prijavi, preti mu kazna zatvora od šest mjeseci do 15 godina.

Policija je uviđajem utvrdila da je do saobraćajne nesreće došlo kada se vozač vozilom prešao na travnatu površinu, umjesto da se kreće sredinom obeležene trake, nakon čega je došlo do prevrtanja na bočnu stranu.

U teškoj nesreći koja se dogodila rano u neđelju na auto-putu kada je autobus iz Frankfurta prema Prištini sletio sa kolovoza i prevrnuo se, poginulo je 10 ljudi, od kojih devet putnika i jedan vozač.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nada

27.07.2021 16:57

Taj put kod Gradiške je koban za mnoge. Bilo bi dobro kad bi s obe strane bio i posebno označen. Od Novske do Gradiške i dalje prema Brodu. Zašto? U Njemačkoj kod Bodenskog jezera uz kompleks konc logora Dachau i pišu oznake da se ulazi u područje bivšeg koncetracionog logora. To bi trebalo biti upozorenje na pietet i poštovanje žrtava. I ovdje ima humaka, to je područje fabrike smrti. Nažalost, i u Kraljevini Jugoslaviji i u SFRJ, mnogo se toga gradilo na grobljima i stratištima.

ODGOVORITE