Фудбалски клуб због одлуке СНСД-а остао без просторија

Одборници већине на челу са СНСД-ом у Скупштини града Бањалука на недавно одржаној сједници градског парламента нису усвојили одлуку о продужењу кориштења просторија за потребе ФК „Будућност“ Шарговац, из овог бањалучког насеља.

Република Српска 26.07.2021 | 20:04
Фудбалски клуб због одлуке СНСД-а остао без просторија

Родитељи и спортски радници у клубу огорчени су оваквом одлуком већине и апелују да се то хитно промијени. Из опозиције кажу да се ради о очигледном политичком обрачуну СНСД-а и странака окупљених око владајуће коалиције са политичким неистомишљеницима.

ФК „Будућност“ из Шарговца пред почетак нове такмичарске сезоне нашао се пред великим проблемом. Скупштинска већина у Бањалуци, предвођена СНСД-ом одлучила је да не продужи уговор о закупу просторија које је овај клуб користио у претходних 20 година, а које су у власништву града. Оваква одлука је потпуно бесмислена и невјероватна, поручују огорчени представници ФК „Будућност“. 

„Невјероватно је да неко може да ускрати кориштење свлачионица које су у суштини намијењене за ФК „Будућност“ у Шарговцу, у једној средини у којој је ово једини спортски колектив. Мислим да, као што је неко написао на фејсбуку, да је политика ушла у све сфере живота. А посебно јој није мјесто у спорту.“, каже Стевица Вујановић, један од тренера у Омладинској школи ФК „Будућност“ Шарговац.

Одлука је најлошија за најмлађе чланове клуба. Више од 80-оро дјеце из омладинске школе фудбала, на овај начин се практично нашло на улици.

„Сваки дан су запиткивања хоћемо ли имати гдје тренирати, шта ћемо сада да радимо, куда ћемо. Надам се да ће се изнаћи неко рјешење, да ће се дјеца вратити у ове просторије, јер овај терен и овај балон у Шарговцу је све што они имају.“, додаје један од родитеља Дејан Шајатовић.

Из опозиције у Бањалуци сматрају да се ради о политичкој одлуци. Одборник покрета „Бањалука зове“ Саша Лазић каже да је ово невиђена срамота и преседан.

„Одлука је политички мотивисана, због политичких размирица, у шта нећу да улазим. Најгоре је што је у питању нешто тако здраво као што је спорт, и треће суштинско, ударили су на дјецу. А кад они иду ђоном ка дјеци, онда знате докле су спремни ићи.“, додаје Лазић.

И градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић истиче да је ово искључиво политички реваншизам СНСД-а према мјештанима Шарговца, због прошлогодишњих избора. Станивуковић обећава помоћ.

„Оно што вам могу рећи као градоначелник јесте, да ћу са својим сарадницима, посјетити клуб, пронаћи начин да им град ФК „Будућност“ у Шарговцу да подршку. Финансијску прије свега. Да видимо шта све можемо за њих да учинимо. Тај клуб ће имати своју будућност, и наставиће да се развија.“, поручио је Драшко Станивуковић.

Због чега је донесена одлука да се ФК „Будућност“ Шарговац не продужи уговор о закупу спорних просторија, питање је на које нисмо успјели добити одговор од представника скупштинске већине у Бањалуци. Иако су нам поједини одборници обећали образложити ову одлуку, то се није десило.
ФК „Будућност“ наредне године требао би прославити 50 година постојања. Спортски радници из клуба апелују на надлежне да не дозволе да се тај велики јубилеј упропасти због разних политичких игара и несугласица.        

                       
(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

МЕНАГЕР

26.07.2021 18:47

Колико је новца просло кроз ФК Будуцност могли су направити Алианс Арену а не једну свлационицу И не само кроз ФК Будуцност него кроз многе спортске клубове у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бори

26.07.2021 18:56

Напријед Крупа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљац

26.07.2021 19:20

Доће и ти избори 2022,е онда сте готови црвени секташи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инц-ко

27.07.2021 04:42

Они це бојковати кандидатуру за идуце изборе из патриотских разлога, тако да це се одреци политицког зивота из љубави према домовини Босни и Херцеговини. Неце висе допустити наметање одлука Високог представника и спасити Босну и Херцеговину протектората медјународне заједнице

Name

Петар

26.07.2021 19:25

Црвена секта је заузела чврст став, гдје год се они не могу уградити то треба рушити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ

26.07.2021 19:26

Дивљаци из Сарговца,треба их угасити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.07.2021 19:51

Ово је рецник црвене лоповске секте.

Name

Д

27.07.2021 01:23

Ко мисли на спорт у овој држави? Само паре, паре паре ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брацо

27.07.2021 05:15

Каква поквареност.Гдје год Секта није добила гласове кажњава народ. То је само у њиховом лоповском и криминалном духу. Градска Скупштина извршава све наредбе Секте, пошто су чланови исте.Крдо покварених.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРАН ПЕТРОВИЋ

27.07.2021 06:30

Боби Станаревић гласа за ту одлуку, а као води клуб из Карановца и подржава спорт, и још је угуран у Скупштину ФС БиХ, који је то идиот, лопов, тотални безвезњаковић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т38814912

27.07.2021 08:42

Чуј огорчени, па урадите нешто, све вам нешто смета а нитко ни да мрдне, сви би нешто урадили ал да нетко други спери

ОДГОВОРИТЕ
Name

ривелињо

27.07.2021 09:01

Уместо да правите нове Месије , Роналде, који це да донесу несто друству ,ви затварате .Под хитно смијенити све који су против добра народа.

ОДГОВОРИТЕ