Fudbalski klub zbog odluke SNSD-a ostao bez prostorija

Odbornici većine na čelu sa SNSD-om u Skupštini grada Banjaluka na nedavno održanoj sjednici gradskog parlamenta nisu usvojili odluku o produženju korištenja prostorija za potrebe FK „Budućnost“ Šargovac, iz ovog banjalučkog naselja.

Republika Srpska 26.07.2021 | 20:04
Fudbalski klub zbog odluke SNSD-a ostao bez prostorija

Roditelji i sportski radnici u klubu ogorčeni su ovakvom odlukom većine i apeluju da se to hitno promijeni. Iz opozicije kažu da se radi o očiglednom političkom obračunu SNSD-a i stranaka okupljenih oko vladajuće koalicije sa političkim neistomišljenicima.

FK „Budućnost“ iz Šargovca pred početak nove takmičarske sezone našao se pred velikim problemom. Skupštinska većina u Banjaluci, predvođena SNSD-om odlučila je da ne produži ugovor o zakupu prostorija koje je ovaj klub koristio u prethodnih 20 godina, a koje su u vlasništvu grada. Ovakva odluka je potpuno besmislena i nevjerovatna, poručuju ogorčeni predstavnici FK „Budućnost“. 

„Nevjerovatno je da neko može da uskrati korištenje svlačionica koje su u suštini namijenjene za FK „Budućnost“ u Šargovcu, u jednoj sredini u kojoj je ovo jedini sportski kolektiv. Mislim da, kao što je neko napisao na fejsbuku, da je politika ušla u sve sfere života. A posebno joj nije mjesto u sportu.“, kaže Stevica Vujanović, jedan od trenera u Omladinskoj školi FK „Budućnost“ Šargovac.

Odluka je najlošija za najmlađe članove kluba. Više od 80-oro djece iz omladinske škole fudbala, na ovaj način se praktično našlo na ulici.

„Svaki dan su zapitkivanja hoćemo li imati gdje trenirati, šta ćemo sada da radimo, kuda ćemo. Nadam se da će se iznaći neko rješenje, da će se djeca vratiti u ove prostorije, jer ovaj teren i ovaj balon u Šargovcu je sve što oni imaju.“, dodaje jedan od roditelja Dejan Šajatović.

Iz opozicije u Banjaluci smatraju da se radi o političkoj odluci. Odbornik pokreta „Banjaluka zove“ Saša Lazić kaže da je ovo neviđena sramota i presedan.

„Odluka je politički motivisana, zbog političkih razmirica, u šta neću da ulazim. Najgore je što je u pitanju nešto tako zdravo kao što je sport, i treće suštinsko, udarili su na djecu. A kad oni idu đonom ka djeci, onda znate dokle su spremni ići.“, dodaje Lazić.

I gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ističe da je ovo isključivo politički revanšizam SNSD-a prema mještanima Šargovca, zbog prošlogodišnjih izbora. Stanivuković obećava pomoć.

„Ono što vam mogu reći kao gradonačelnik jeste, da ću sa svojim saradnicima, posjetiti klub, pronaći način da im grad FK „Budućnost“ u Šargovcu da podršku. Finansijsku prije svega. Da vidimo šta sve možemo za njih da učinimo. Taj klub će imati svoju budućnost, i nastaviće da se razvija.“, poručio je Draško Stanivuković.

Zbog čega je donesena odluka da se FK „Budućnost“ Šargovac ne produži ugovor o zakupu spornih prostorija, pitanje je na koje nismo uspjeli dobiti odgovor od predstavnika skupštinske većine u Banjaluci. Iako su nam pojedini odbornici obećali obrazložiti ovu odluku, to se nije desilo.
FK „Budućnost“ naredne godine trebao bi proslaviti 50 godina postojanja. Sportski radnici iz kluba apeluju na nadležne da ne dozvole da se taj veliki jubilej upropasti zbog raznih političkih igara i nesuglasica.        

                       
(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

MENAGER

26.07.2021 18:47

Koliko je novca proslo kroz FK Buducnost mogli su napraviti Alians Arenu a ne jednu svlacionicu I ne samo kroz FK Buducnost nego kroz mnoge sportske klubove u RS

ODGOVORITE
Name

Bori

26.07.2021 18:56

Naprijed Krupa.

ODGOVORITE
Name

Vanzemaljac

26.07.2021 19:20

Doće i ti izbori 2022,e onda ste gotovi crveni sektaši.

ODGOVORITE
Name

Inc-ko

27.07.2021 04:42

Oni ce bojkovati kandidaturu za iduce izbore iz patriotskih razloga, tako da ce se odreci politickog zivota iz ljubavi prema domovini Bosni i Hercegovini. Nece vise dopustiti nametanje odluka Visokog predstavnika i spasiti Bosnu i Hercegovinu protektorata medjunarodne zajednice

Name

Petar

26.07.2021 19:25

Crvena sekta je zauzela čvrst stav, gdje god se oni ne mogu ugraditi to treba rušiti.

ODGOVORITE
Name

GTI

26.07.2021 19:26

Divljaci iz Sargovca,treba ih ugasiti

ODGOVORITE
Name

Re

26.07.2021 19:51

Ovo je recnik crvene lopovske sekte.

Name

D

27.07.2021 01:23

Ko misli na sport u ovoj državi? Samo pare, pare pare ...

ODGOVORITE
Name

Braco

27.07.2021 05:15

Kakva pokvarenost.Gdje god Sekta nije dobila glasove kažnjava narod. To je samo u njihovom lopovskom i kriminalnom duhu. Gradska Skupština izvršava sve naredbe Sekte, pošto su članovi iste.Krdo pokvarenih.

ODGOVORITE
Name

ZORAN PETROVIĆ

27.07.2021 06:30

Bobi Stanarević glasa za tu odluku, a kao vodi klub iz Karanovca i podržava sport, i još je uguran u Skupštinu FS BiH, koji je to idiot, lopov, totalni bezveznjaković.

ODGOVORITE
Name

T38814912

27.07.2021 08:42

Čuj ogorčeni, pa uradite nešto, sve vam nešto smeta a nitko ni da mrdne, svi bi nešto uradili al da netko drugi speri

ODGOVORITE
Name

rivelinjo

27.07.2021 09:01

Umesto da pravite nove Mesije , Ronalde, koji ce da donesu nesto drustvu ,vi zatvarate .Pod hitno smijeniti sve koji su protiv dobra naroda.

ODGOVORITE