"Шкаљарац" Божовић се неће заташкати. Тек ће да "гори"

Сви који сматрају да ће се и овај случај заташкати у заблуди су; Тек ће да “гори”, констатује Васковић на свом блогу.

Република Српска 25.07.2021 | 12:29
"Шкаљарац" Божовић се неће заташкати. Тек ће да "гори"

Ухапшени припадник шкаљарског клана из Црне Горе Милош Божовић почетна је тачка жестоког јавног рата, али и расплета, који слиједи - и у начелу и у детаљу, тврди новинар Слободан Васковић.

У начелу, како наводи Васковић на свом блогу, Божовић је доказ да Додиков режим, преко њему оданих људи, сарађује са наркоклановима.

Божовић је, како тврди, битан и у детаљу, не само зато што су га чували људи директора полиције Синише Кострешевића, што Миловановић, Ватреш и Речевићева јесу, већ и због оног што је пронађено у претресима како стана у којем је живио, тако и објеката који су у власништву других, њему блиских, лица.

Он открива да је Божовић у Бањалуку стигао у мају ове године са фалсификованим документима Републике Словеније.

Код Божовића је, током претреса, пронађен пиштољ "глок" и три панцира.

Истовремено, код Петра Дукића, његовог “станодавца” пронађена су два украдена аутомобила - “Ауди 8” и “Мерцедес АМГ”.

Божовић, како се наводи на блогу, јесте милионер (у еврима), али и, како се тврди у подземљу, професионални убица!

- Зато је, како наводи Васковић, неопходно сазнати разлог Божовићевог боравка у Бањалуци - да ли се само склонио код јатака или је припемао ликвидацију и чију?

Нема мјеста инсинуацијама, али чињеница је да је обилазио и Сарајево и Требиње и друга мјеста и да су га, при том, возили Миловановић и Ватреш; Речевићева је била у пратњи.

Нема дилеме, према тим информацијама, да је Божовић обилазио друге чланове картела који су уточиште нашли на подручју БиХ/РС, али је питање зашто?  

Нема дилеме да су му логистика били Миловановић, Ватреш, Речевићева и ко зна ко све још?!

Према његовим тврдњама, веома је котроверзно понашање Синише Берете, начелника Јединице за организовани криминал, који се противио хапшењу свог пријатеља Ватреша, иако је био возач Божовића!

И Миловановић и Ватреш су блиски Берети, а сва тројица Кострешевићу и бројна су питања на која ће морати одговорити, јер је сасвим нереално да Кострешевић и Берета нису знали у чему учествују Миловановић и Ватреш, заједно са Речевићком!

Сви који сматрају да ће се и овај случај заташкати у заблуди су; Тек ће да “гори”, констатује Васковић на свом блогу

Подсјетимо да је прошлог викенда у Бањалуци ухапшен Милош Божовић и још пет лица, која су му помагала да скрива у Бањалуци. Божовић се налазио на потјерници Интерпола због убиства у Црној Гори, а за њега се тврди и да је припадник шкаљарског клана из Црне Горе.

Међу тада ухапшеним су и три високорангирана инспектора МУП РС.

Притвор је одрежен Божовићу и он је предат у надлежност Суда БиХ, док је инспектору МУП-а РС Младену Миловановићу одређен једномјесечни притвор. Осталу су пуштени на слободу.

Званичних података о истрази нема, док је министар унутрашњих послова Драган Лукач у једном интервјуу након те полицијске акције казао да ће бити још хапшења у МУП РС.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Добој

25.07.2021 10:43

Сваки је затаскан сто неби и овај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2021 19:11

Има ли ико поштен и независан у полицији.

Name

Небитно

25.07.2021 11:26

Убрзати хапшења осталих чланова криминалне групе а посебно високопозиционираних лица из власти који су им били логистика.И све обелоданити,именом и презименом.Подршка Лукачу,ако је он иницијатор акције.Чини ми се да је он поправљива роба,ево му прилике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2021 12:09

Е јадан си ти са таквим мишљењем! Очигледно не знаш ништа о онима које коментаришеш.

Name

анна

25.07.2021 11:58

Додо скупља потписе, да народ заборави на поцету акцију. Колико ли је милиона дао оном инзку, за ону одлуку, 5, 10,..50????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљац ана

25.07.2021 16:03

Мој потпис неће добити

Name

МЕНАГЕР

25.07.2021 18:40

Цовјек користи своју медиску моц да јос висе закува у резимским редовима

ОДГОВОРИТЕ