Радовић: СНСД петицију користи за страначке циљеве

Организација петиције од стране СНСД-а није ништа друго него покушај да се потписи грађана искористе за њихов политички циљ, а то је да  поново наметну тему којом би замазали очи народу и скренули пажњу са суштинских и егзистенцијалних проблема, рекао је Милан Радовић, замјеник предсједника СДС.

Република Српска 25.07.2021 | 11:21
Радовић: СНСД петицију користи за страначке циљеве

Он напомиње да захтјев Валентину Инцку за наметање Закона о негирању геноцида долази од стране СДА, са којом је странка која је иницирала петицију, а то је СНСД, у чврстом коалиционом загрљају на нивоу БиХ.

„Са друге стране, сама чињеница да је петиција организована од стране СНСД-а, а не од стране институција Републике Српске, јасно потврђује намјеру да се ови потписи користе у сврху промоције једне политичке партије и да стварни циљ није суспензија наметнутог закона јер се то може урадити само у Парламенту БиХ“, напомиње Радовић.

Подсјетио је да  су управо функционери СНСД-а давали легитимитет наметнутим законима у Парламенту БиХ и прихватали одлуке претходних високих представника као легитимне.

„Поставља се логично питање зашто петицију нису организовали код објављивања Арбитражне одлуке за Брчко којом је Република Српска буквално пресјечена на два дијела“, пита Радовић.

Он напомиње да  је петиција  организована под изговором српског јединства, и то два дана раније од састанка који је иницирао господин Чубриловић као предсједник Народне скупштине Републике Српске. 

„Циљ је да се опозиција доведе пред свршен чин и да се оптужи за тобожњу издају уколико не подржи већ унапријед припремљене закључке које су дио сценарија СНСД-а. Овакви  закључци, али и са петицијом прикупљени потписи, ће послужити представницима СНСД само као средство за заштиту њихових личних интереса, јер су судбину народа у Републици Српској везали за своју политичку судбину,а то је прије свега останак на власти и узурпација институција и ресурса“, рекао је Радовић.

Подсјетио је да је СНСД и раније био иницијатор ванредних сједница Народне Скупштине са истим или веома сличним циљевима.

„Када је Народна Скупштина доносила низ закључака који се већ други дан нису поштовали управо од оних који су их иницирали и доносили, јер су направили политички договор са страним амбасадорима и својим политичким савезницима из СДА. То наравно није била никаква издаја српских интереса. Поставља се питање шта је са тим закључцима које је доносила Народна Скупштина“, пита Радовић.

Он напомиње да је потписан АНП или Програм реформи који сустински значи пут БиХ у НАТО савез чиме је погажен закључак о војној неутралности Републике Српске и то непосредно пред формирање Савјета министара БиХ.

„На тај начин је успостављена коалиција СНСД-а са СДА. Заборављени су и бачени у страну резултати референдума о Дану Републике, стране судије и даље сједе у Уставном Суду БиХ, није покренут поступак за враћање нити једне надлежности са нивоа БиХ на Републику Српску,представници СНСД-а и даље сједе у институцијама БИХ, мирни дијалог са Федерацијом БиХ уопште не постоји, прича о самосталности и одвајању Републике Српске се користи само као пријетња и средство за добијање неке позиције на нивоу БиХ. Дакле, све је била импровизација и то грађани Републике Српске треба да знају“, наводи Радовић.

Он каже да је очигледно да је „српска репрезентација“ на челу са СНСД-ом у Сарајеву доживјела дебакл, док та иста власт у Републици Српској биљежи веома лоше резултате.

„Уколико је искрена намјера да се постигне српско јединство, први корак би био прелазна и стручна влада без доминантног утицаја СНСД-а“, поручио је Радовић.

(БН)

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

Кило

25.07.2021 09:33

Навукли су ме на референдум, неце висе никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

25.07.2021 10:03

Мене нису навукли на референдум а неће ни сада. Сјећам се када је Додик пре три године изјавио да неко џаба има завршен факултет и да неће се запослити у државној служби ако није политички ангажован. Е, зашто тад није направио петицију и расписао референдум да се народ изјасни да ли се с тим слаже или не. Или да ли се народ слаже да цијена градње аутопута буде 5x скупља него у свијету. Или да ли се народ слаже да по управним одбирима сједе само страначке личности. Или да ли се барод слаже да државни службеници (и Цеца) могу користити авион и хеликоптер Владе РС кад год им се прохтје. Или, да ли се народ слаже да се РС ненормално задужује код ММФа. Или да ли се народ слаже да се наша природна богатства дају поф концесије у бесцијење. Или, да ли се народ слаже да Проинтер добива скоро све послове у држави...имам ја још најмање 20 питања али да не дужим више ...

Name

Ерор

25.07.2021 20:46

Мала корекција Скептику: Нити један државни службеник РС владе и владиних установа није се возио нити сјео у хеликоптер и авион ове владе, прецизније, Додиковог сервиса и фамилије му. То је намијењено већим, неким другачијим штиховима.

Name

Пензионер

25.07.2021 09:34

Ово је Додиков терен, дизање тензија, једва је дочекао , али времена се мијењају више нико не живи од тензија, корона је преполовила зараде тако да је то пропао пројекат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њима није

25.07.2021 10:47

Преполовила зараде,удвостручила их..

Name

Милица

25.07.2021 09:34

Да је покренуо петицију за повећање панзија можда бих било неког успјеха, овако, чисто сумњам осим њиховух фотељаша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

25.07.2021 09:35

Ипак цемо да побиједимо дзаба им све висе нас је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

25.07.2021 09:40

СНСД је највеће зло и канцер српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2021 11:01

Комплетан врх снсд на Соколац, ту ће најмање штете направити.

Name

Драгсн

25.07.2021 09:40

СНСД сваку српску несрећу користи за своју личну промоцију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даница

25.07.2021 09:42

Они се са овим спрдају, погледајте јуче Сању Вулић како позира и на петицији прави селфије!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјорјде

25.07.2021 09:43

Све си у праву Радовицу,црвена секта мора сићи са власти, јер довели су у питање опстанак и Републике Српске и народа ,све кроз родољбне пљацке куповине милионских некретнина итд...себи и својим најблизим круговима људи. То није власт ,то су истребљиваци властитог народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оливер

25.07.2021 09:44

Свака ти је на мјесту само напријед нови преседник Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

25.07.2021 09:46

ИСТО КАО И ОНАЈ ЗАДЊИ РЕФЕРЕНДУМ, ГДЈЕ ЈЕ НЕШТО У ИМЕ ЊЕГА, МОЈА РУКА НЕ ПОТПИСУЈЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

25.07.2021 09:53

Прошли пута када се потписивало , комшије су се љутиле на мене што нисам и ја изашао са својом породицом. Касније су ми одали признање да сам био у праву. Сада их питам да ли иду на потпис? Само су ме погледали и насмијали се !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврда линија

25.07.2021 16:05

Гдје Миле србенда велика потписује,ту ме нема.....

Name

Додик о Караџићу, "Геноциду"

25.07.2021 09:59

хттпс://yоуту.бе/СцЦДИв_ауаг

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даниел

25.07.2021 09:59

Ста мислите кад би 2 милиона Хрвата, или 5 милиона Њемаца потписало петицију да се није догодио геноцид у Јасеновцу или Аушвицу. Били се ста промијенило. Бисмо ли ми то акцептирали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Даниел

25.07.2021 11:47

Па шта кажу Хрвати ? А шта кажу немци, акцептирацу ја нешто друго, очито да једнодневне теме и ботови федерални или ови од црвене секте су овдје најактивнији. . Намјера да се систематски уништи један народ је најлакша дефиниција геноцида, у БиХ ни у једном дијелу се није догодио геноцид да јесте страшних злочина било а да је Сребреница једно мјесто страдања то јесте.Инцко или било ко од тих сумњивих дипломата да желе добро овом народу наметнули би пар закона из области пореза и блокирања и одузимања имовине и проблем ријешен , како неко чији дјед и његов отац су отимали и пљачкали по Балкану а и убијали сада дијеле правду. Инцко из Аустрије , Сатлер из Аустрије и овај нови из Њемачке па побогу имали неко из Француске или неке земље гдје није било легло фашизма .

Name

БГД

25.07.2021 10:00

Као што се да видјети храброст да изнесу своје мишљење имају Вукан, Радовић, Јелена и Станивуковић, док ови метузалеми у њиховим странкама мудро ћуте, као што су Шаровић, Иванић, Бореновић и други. А знају се поносити изборним резултатима својих странака. Па метузалеми да вам није ових четворо младих људи вас у опозицији нигдје не би било. Зато се секташи са правом спрдају са вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деутсцхланд

25.07.2021 10:21

ДОДИК и превара,иселио и унистио србе

Name

премијер

25.07.2021 10:25

Тачно тако! Милане, како бјеше твој став по питању референдума из 2016.-те? Само питам...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајде бре цовеце

25.07.2021 10:27

Удрузите се бар једном.Да макар једну битку добијете а после,после се опет свадјајте, то вам нико не мозе узети.Ова прица је озбиљна. Зиви и здрави били и остали добри људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

25.07.2021 10:59

Ова прича је толико неозбиљна да ти немаш појма. Милорад Додик кад ти каже добар дан, знај да ти он мисли лош ти дан.

Name

Боро

25.07.2021 10:32

Миле нас отјера у тоталну изолацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАРА ПЛАНИНА

25.07.2021 11:14

РЕ ХАЈДЕ БРЕ ЦОВЈЕЦЕ.БАС ЦОВЈЕЦЕ ОПАМЕТИ СЕ.ЗАР ОВОЛИКИ ПОЛИТИЦАРИ НА НИВОУ БИХ ,СА ПЛАТАМА ОД 10000 МАРАКА СЈЕДЕ У САРАЈЕВУ ,И НИСУ СПОСОБНИ ДА БРАНЕ ИНТЕРЕС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,ПА САД ТРЕБА НАРОД ДА ПОТПИСУЈЕ ПЕТИЦИЈУ ИЗА КОЈЕ БИ СЕ ОНИ КРИЛИ.МИЛИОНИ СУ ДАТИ НЕКИМ ЛОБИСТИМА У СВИЈЕТУ,СНСД ИХ ЈЕ БИРАО,ПА СТА СУ УРАДИЛИ.НИГДЈЕ НИСМО СТЕКЛИ НИ ЈЕДНОГ ПРИЈАТЕЉА.ЗРА ЈЕ ЗЕЉКА РАДИЛА СВАКЕ ГОДИНЕ У АМЕРИЦИ СА ОБРАДОМ КЕСИЦЕМ,ПА НАМ АМЕРИКА ОВАКО ВРАЦА.ДОДИК ПКЈУВАО ПО ЦИЈЕЛОМ ЕСТАБИСМЕНРУ НА ЗАПАДУ,И СТА ЈЕ ОЦЕКИВАО .НЕКА У ИНСТИРУЦИЈЕ ПОСТАВЕ СКОЛОВАНЕ И СПОСОБНЕ ЉУДЕ,СПРЕМНЕ ДА ИДУ У КОРАК СА САВРЕМЕНИМ СВИЈЕТОМ,А НЕ МАЈКИЦКА СПИРИЦ И РАДМАНОВИЦ КОЈИ САБИРАЈУ НА ПРСТЕ И ЗНАЈУ САМО ЗА СВЕСКУ СА УСКИМ И СИРОКИМ ЛИНИЈАМА И КОЦКАМА,АЛИ ЗНАЈУ ДА ИЗБРОЈЕ ХИЉАДЕ МАРАКА ПЛАТЕ ЗА ПОСАО КОЈИ НЕЗНАЈУ ДА РАДЕ.

Name

А КАКО ДРУГАЦИЈЕ

25.07.2021 10:41

СВЕ КОРИСТЕ ЗА СТРАНКУ. ОНА ЈЕ ПРЕЦА ЊИМА ОД НАРОДА И ДРЗАВЕ. СВЕ ОЛОС ДО ОЛОСА И 25 ГОДИНА ЈАСУ НА ГРБАЦИ ОВОГ НАРОДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи

25.07.2021 10:43

Ја ипак мислим да се у овом тренутку треба "манути" странацке реторике, јер се ради о јос једној дисквалификацији српског народа. Колико сам овдје могао да процитам, једини је Драско имао храбрости да казе мисљење (а и Додик). Ови други само несто звецају. Има ли инаце неко од политицара један приједлог или рјесење у вези са овим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

25.07.2021 10:48

Што није СДС и ти је покренули прије СНСД и Додика? Само кмечите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД

25.07.2021 11:10

Да ли се ико запита је ли могла петиција сачекати пар дана након што се састану представници свих политичких партија, па да петиција услиједи након тог састанка. Зашто се Рудоњи журило да баш он први покрене петицију, а да га, види Боже, одмах подрже шумски Ковачевић и Вулићка? Е секто СНСД највеће сте зло овог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАРА ПЛАНИНА

25.07.2021 13:02

КМЕЦАЦЕС ТИ ,АЛИ МАЛО ЈАЦЕ ,КАД ЦРВЕЊ ОДУ У ИСТОРИЈУ.КМЕЦИТЕ ТИ И ТБОЈИ ПУЛЕНИ КАД ПРОДИТЕ НА СВЕ СТРАНЕ ЗА ДОНАЦИЈЕ И КРЕДИТЕ.ОПАМЕТИ СЕ,ДРМНИ ГЛАВОМ И ВИДИ ГДЈЕ СМО.ПЛСТЕ И ПЕНЗИЈЕ СТОЈЕ А ВИЈЕНЕ РАСТУ ДО 30 ПОСТО НА КВАРТАЛНОМ НИВОУ,А ЦРВЕНИ КМЕРИ УБЈЕДЈУЈУ НАРОД ДА НЕМА ИНФЛАЦИЈЕ.

Name

Лацо

25.07.2021 12:09

У искрене намјере у вези са петицијом, као и у њен евентуални учинак, поверовао бих да је покренута након заједничког, закључка свих политичких партија и представника свих институција РС и српских представника на нивоу БИХ, попут Радмановића, Мајкићке, Вулићке и осталих! Овако, чиста Бурлина манипулацијама народом РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

25.07.2021 12:34

Нек забораве на потпис и петицију , доста је њих и њихови лаже. Ево нек Додик као члан предсједништва поднесе оставку, него гура недузан народ у сукоб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзони

25.07.2021 13:10

Посљедна сламка спаса за додика и његове ухљебе.Али дзабе крај долази полако али засигурно

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

25.07.2021 16:40

Политицари у РС, сада је тренутак за јединство и слогу! Свадјајте се послије и дијелите фотеље али сада није тренутак за то. Народ од вас оцекује праву и јасну одлуку. Не зелим да ми моје дијете сутра носи зиг геноцидаса или неки други зиг. Увијек смо били на страни правде, слободе говора и слободе. Народ зели слободу!!!

ОДГОВОРИТЕ